Situate in Vechiul Oras Aarhus, Gradinile Botanice Aarhus sunt unele dintre cele mai frumoase locuri in aer liber din Danemarca ce atrag, in fiecare an, peste 70.000 de vizitatori. Acestea acopera o suprafata totala de 0,2 hectare, oferind o resursa importanta pentru studentii la botanica sau biologie, scoala sau pentru publicul simplu, fascinant, de altminteri, de frumusetea si deopotriva unicitatea plantelor care se afla aici.

Gradinile Botanice Aarhus1

De la climatul de desert pana la cel de padure tropicala si din China pana in California, Gradinile Botanice Aarhus din Danemarca ofera o gama larga de varietati in ceea ce priveste plantele si mediul lor natural de dezvoltare. Acest muzeu in aer liber a fost infiintat in anul 1875 si, de atunci, reprezinta un obiectiv mare de interes pentru cei care isi doresc sa admire mii de specii de plante.

Din nefericire pentru vizitatorii straini, denumirea plantelor, precum si descrierea acestora sunt in limba daneza, insa chiar si asa, studentii si cei direct interesati in botanica pot intelege denumirea plantelor deoarece aceasta apare si in limba latina. Vizitatorii pot vedea in Gradinile Botanice Aarhus din Danemarca, in sfarsit, stejari, printre care pluta – Quercus suber –, dar si alte specii de stejari. Mediul este cu atat mai fascinant cu cat stejarii sunt plantati impreuna, chiar daca fac parte din zone diferite.

Citește și:  La Citadelle din Quebec: Obiective turistice Canada - Quebec

Gradinile Botanice Aarhus11

De pilda, ghimbirul contrasteaza mare plante din plantele care se afla in aceeasi zona; tot aici, mai cresc si scortisoara, vanilie sau nucsoara. La celalalt capat, se pot admira citricele si alti copaci ce fac parte din climatul subtropical. Important de mentionat aici sunt si speciile de cactus, multe provenind in desertul Sahara. Insa ceea ce fascineaza este modul in care toate aceste plante au reusit sa se adapteze, ce-i drept, poate si datorita faptului ca fiecare parte a Gradinilor Botanice Aarhus reflecta intocmai climatul originar al plantelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.