Dacă aţi văzut filmele horror The Conjuring sau Annabelle, nu aţi uitat de păpuşa demon Annabelle, o creatură venită parcă direct din coşmarul unui copil.

Păpuşile malefice au constituit mereu o idee înfricoşătoare perfectă pentru cei ce creează producţii horror: ele dau fiori celui mai raţional individ. După clasicul Child’s Play, film în care Chucky ne face să privim cu alţi ochi păpuşile, Annabelle este în mod sigur păpuşa cea mai înfricoşătoare.

Şi ceea ce este cel mai neliniştitor este faptul că povestea lui Annabelle este una reală, deşi producătorii filmului au făcut modificări. În filmul horror vedem o păpuşă pe care nimeni nu ar vrea să o ţină în casa sa; în realitate, Annabelle este o simpatică păpuşă de cârpă cu o claie de păr roşu Raggedy Ann.

Istoria păpuşii demon de la inceputuri

În realitate, povestea păpuşii demon începe în 1970, când o doamnă achiziţionează o Raggedy Ann de mărimea unui copil pentru fiica sa Donna, studentă la asisenţă medicală. Donna va lua cu ea păpuşa în casa în care stătea cu Angie, colega sa de facultate.

În următoarele zile, Donna observă cu nelinişte că Annabelle îşi schimba poziţia pe pat: lăsată întinsă, era găsită apoi cu braţele şi picioarele încrucişate; nu trece mult şi păpuşa începe să se plimbe prin casă, fiind găsită deseori de către studente în alte camere. A fost găsită şi în poziţie verticală, sprijinită de un scaun în sufragerie şi îngenunchiată.

Raggedy Ann
Raggedy Ann

Fetele nu s-au speriat din cale afară, deşi erau intrigate de fenomen; un prieten apropiat însă, Lou, le spune că este ceva nenatural la păpuşă şi le sfătuieşte să scape de ea; ele râd neîncrezătoare; după puţin timp încep să găsească şi bilete pe care scria „ajutaţi-ne” sau „ajutaţi-l pe Lou”. Ce însemna aceasta?

Studentele, fiind prea raţionale să bănuiască păpuşa, cred iniţial că un cunoscut a făcut rost de o cheie şi le face farse. Un incident le convinge că păpuşa este posedată: într-o seară o găsesc ca de obicei în alt loc, însă acum ele se sperie: Annabelle părea că sângera, câteva pete de sânge fiind vizibile pe mâini şi piept.

Citește și:  Carta marina, prima cartografiere detaliată din istorie – o hartă cu creaturi marine

Hotărâte să descopere misterul, ele şi Lou cheamă un medium care le spune că e vorba de spiritul unei fetiţe ce a murit pe terenul casei lor. Acum primeşte creatura posedată numele Annabelle. Spiritul le spune fetelor că nu vrea să facă rău, vrea doar să stea în păpuşă, să se simtă apropiat şi iubit de cineva. Uimitor, studentelor li se face milă de spiritul fetiţei şi-i spun să rămână.

După aceasta însă, Lou, care insistase ca fetele să scape de păpuşă, are un coșmar în care Annabelle îl sugrumă acasă la el: se jură că nu a fost doar un vis; într-o seară, Lou este brutal atacat în camera Donnei, primind zgârieturi urâte pe piept. Este momentul în care se apelează la un preot care-i recomandă pe cunoscuţii experţi în paranormal Lorraine şi Ed Warren.

Ceea ce le declară soţii Warren este înfricoşător: nu a existat vreodată o Annabelle; nu era vorba de spiritul unei fete, spiritele nu au aşa putere; era vorba de un demon care se folosea de păpuşă pentru a le păcăli aşa încât să i se permită să rămână. Ţinta sa era posedarea Donnei sau a colegei sale.

Se efectuează un ritual episcopal de exorcism, însă se pare că fără succes: soţii Warren o iau pe Annabelle cu ei la întoarcere iar păpuşa aproape că reuşeşte să obţină controlul maşinei şi să-i omoare. Văzând că Annabelle continuă să se mişte şi în casa lor, Lorraine şi Ed o închid într-o cutie solidă de sticlă depozitată în micul lor muzeu de ciudăţenii, dar aceasta tot reuşeşte să provoace rău unor persoane ce o provoacă.

Astăzi păpuşa demon se află încă în sicriul său păzit. Povestea pare a fi reală: prea multe persoane ar fi trebuit să se complice cu mărturii mincinoase doar pentru a fabrica o poveste senzaţională! Auzind aceste poveşti, parcă nu mai râdem când auzim un copil spunând „nu eu am făcut-o, ci păpuşa”!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.