Introduceti mesajul catre : Anulare Trimite
OK
Reclama Utilizatorul
Introduceti un text de cel putin 30 caractere.
Descrieti pe scurt (min. 30 caractere) motivul pentru care doriti sa reclamati utilizatorul.
 
Î: 22080
R: 45642
Introdu un nume de utilizator: Seteaza
Introduceti un username format din min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fara spatii.
Username-ul ales este invalid. Folositi min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fara spatii.
Acest username este deja folosit. Va rugam alegeti altul!
Utilizator / Parola invalide!
Ultimele Intrebari
 
Populare
 
Fara raspuns
 
Raspunsuri Recente
Raporteaza Imagine.
Completati formularul de mai jos pentru a raporta imaginea.
Nume:
Completati cu numele intreg.
Email:
Completati cu adresa de email la care va putem contacta.
Motiv:
Va rugam scrieti motivul pentru care raportati imaginea. Cel putin 10 caractere.
Scrieti codul:
Introduceti aici codul asa cum il vedeti in imagine.
 
Cum se cultiva feniculul?
Raporteaza
Cum se cultiva feniculul pentru ca un vecin are pe tot parcursul anului fenicul in gradina si ma gandeam ca din primavara anului viitor sa cultiv si eu in gradina, cel putin toamna atat pentru consum propriu cat si pentru a vinde pentru ca feniculul are gustul asemanator cu gustul telinei si merge folosit la ciorbe sau diferite sosuri. Stiu ca feniculul se poate semana atat primavara cat si toamna, eu as dori sa cultiv fenicul toamna cand termin de recoltat celelalte legume din gradina. Cum trebuie semanat feniculul si daca necesita un anumit tip de sol pentru ca in partea de gradina unde as dori sa cultiv fenicul solul este cam nisipos si nu obtin o recolta insemnata cand cultiv legume in acel loc. Trebuie sa cumpar seminte de fenicul si sa le seman direct in gradina sau trebuie sa pun semintele in pahare de plastic pana cresc plantele si apoi sa le plantez in gradina?
RASPUNDE
   
09.12.2012, 01:04
0.00p
Nivel: 4
Puncte:
831.00
Luna curenta:
0.00
Intrebari:
0
Raspunsuri:
297

Ideal este sa plantezi feniculul primavara cand temperatura la nivelul solului depaseste 5 grade celsius pentru ca toamna deja feniculul nu mai poate creste si doar stagneaza pana la venirea caldurii. Pentru a rasari semintele de fenicul au nevoie de o temperatura de peste 10 grade celsius iar temperatura ideala pentru ca feniculul sa creasca este 18 – 20 de grade celsius. Solul trebuie sa fie bogat in elemente nutritive si trebuie sa ai grija ca pamantul sa nu fie uscat pentru ca feniculul are nevoie tot timpul de apa.

Incepand din luna martie daca temperatura permite si sunt mai mult de 5 grade celsius la nivelul solului poti incepe sa semeni semintele de fenicul, distanta ideala intre randurile de fenicul trebuie sa fie de aproximativ 50 de cm iar distanta intre plante pe rand ar trebui sa fie de 20 de cm. Nu trebuie sa semeni semintele prea adanc pentru ca altfel risti sa nu mai rasara, semintele trebuie semanate la o adancime de aproximativ 3 cm. Desi feniculul este o planta ce are nevoie de apa nu trebuie sa uzi plantele prea mult pentru ca altfel nu vor mai creste.

Daca nu doresti sa semeni feniculul direct in gradina poti incepe din luna februarie sa pregatesti rasadul de fenicul punand in pahare de plastic semintele de fenicul. Feniculul are nevoie de azot si era bine daca din toamna acestui an cand ai arat in gradina aplicai si niste azot pentru ca la primavara plantele sa creasca mai repede. Azotul are un rol important in cresterea fenicului pentru ca atunci plantele devin mult mai rezistente in fata bolilor si a daunatorilor.


11.12.2012, 02:57
0.00p
mkn
Nivel: 4
Puncte:
721.00
Luna curenta:
0.00
Intrebari:
2
Raspunsuri:
264

Salut!

Feniculul se simte foarte bine in teren nisipos. Este foarte important ca acel teren sa fie curat, fara buruieni si bogat in elemente nutritive. Din punct de vedere al ingrasamintelor, feniculul are nevoie de gunoi de grajd care sa fie cat mai uniform imprastiat.

Ti-as recomanda sa-l semanezi primavara cat mai devreme, pentru ca evolutia vremei sa-i fie favorabila. Solul trebuie sa aiba o umiditate medie pentru ca rasarirea sa fie cat mai rapida si uniforma. Cantitatea de seminte ideala pe care ti-o recomand este de 10 kg pe un hectar. Se lasa aproximativ 50 de cm intre randuri (este foarte bine ca aceasta distanta sa fie respectata cu strictete), si semanatul se face prin intermediul semanatorilor universale gen SUP-21.

Daca recolta va fi cu succes, dupa primul an, toamna, se recomanda bilonarea cu pamant, pentru ca plantele sa fie protejate de catre gerurile iernii.

Datorita scuturarii semintelor, in al doilea an, culturile vor fi ceva mai dese, iar plantele ce vor urma sa apara trebuie protejate in timpul lucrarilor de ingrijire.

In a doua primavara de la inceperea cultivarii, este ideala efectuarea unei tavalugire pentru ca resturile de tulpini vechi sa fie distruse. Pana la urmatoarea inflorire se efectueaza trei – patru lucrari de prasit.

Desi, dupa cum bine stim, cultivarea feniculului este banoasa, aceasta prezinta si un oarecare risc. Exista ghinionul ca cultura de fenicul sa capete o boala care poate produce pagube feniculului de peste 50%. Aceasta boala se numeste cercosporioza feniculului, care este redata de catre ciuperca Cercospora depressa. Aceasta boala poate fi prevenita prin utilizarea la semanat de seminte fara agenti patogeni, sau indepartarea resturilor de plante purtatoare de cercosporioza. Insa acesta nu este singurul risc. Una dintre problemele frecvente cu care feniculul se confrunta, este omida de stepa sau chiar viespea coriandrului, insa nu provoaca pagube foarte devastatoare. Masurile urgente nu sunt necesare. Mult noroc.


 
RASPUNDETI LA INTREBARE
Selectati limbajul:
Introduceti codul care vreti sa apara ca si "cod" in comentariu:
Daca vedeti aceste 3 campuri va rugam sa nu le completati.
Sa va activati javascript in browser pentru a putea naviga pe site.
Va rugam sa raspundeti cu minim 60 de caractere si cat mai detaliat.
Va rugam introduceti un comentariu de cel putin 60 de caractere.
Copy/paste este interzis!
• Incarcati pana la 5 imagini
• va rugam nu folositi imagini cu drepturi de autor, vom inregistra IP-ul
• daca sunt imaginile dumneavoastra puteti lasa campurile autor/sursa goale
• va rugam completati autorul si sursa daca este cazul
 
Va rugam sa completati campurile obligatorii cu date corecte!
PUBLICA
Adreseaza o Intrebare
Titlul trebuie sa aiba intre 20 si 90 de caractere.
Va rugam introduceti o descriere de cel putin 150 de caractere.