Introduceţi mesajul către : Anulare Trimite
OK
Reclamă Utilizatorul
Introduceţi un text de cel puţin 30 caractere.
Descrieţi pe scurt (min. 30 caractere) motivul pentru care doriţi să reclamaţi utilizatorul.
 
Î: 32021
R: 60138
Utilizator / Parolă invalide!
Introdu un nume de utilizator: Setează
Introduceţi un username format din min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Username-ul ales este invalid. Folosiţi min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fără spaţii.
Acest username este deja folosit. Vă rugăm alegeţi altul!
Adresează o Întrebare
Ultimele Întrebări
 
Populare
 
Fără răspuns
 
Răspunsuri Recente
Raportează Imagine.
Completaţi formularul de mai jos pentru a raporta imaginea.
Nume:
Completaţi cu numele întreg.
Email:
Completaţi cu adresa de email la care vă putem contacta.
Motiv:
Vă rugăm scrieţi motivul pentru care raportaţi imaginea. Cel puţin 10 caractere.
Scrieţi codul:
Introduceţi aici codul aşa cum îl vedeţi în imagine.
 
Cum se face dulceata de gutui?
Raportează
Din nou, fiind plin sezon, pot spune ca dintre toate fructele, gutuile sunt preferatele mele din acest sezon, si imi place enorm de mult si dulceata de gutui. Dupa mine, este una dintre cele mai savuroase deserturi, cu care nu poti da niciodata gres daca vrei sa indulcesti pe cineva. Va voi spune in continuare cum puteti face si voi acasa dulceata de gutui.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-un kg si jumatate de gutui;
-un kg si jumatate de zahar;
-2 lamai.

Modul de preparare este urmatorul:
Se storc lamaile, jumatate din cantitatea de suc de varsa intr-un castron si se adauga apa.
Se curata gutuile de coaja, casuta de seminte si orice alta parte lemnoasa. cu ajutorul unei pensule se unge gutuia cu zeama de lamaie pastrat, apoi se taie in cubulete mici care se pun apoi in castronul cu apa si suc de lamaie.
Zaharul si apa se pun pe foc, amestecand pana se topeste zaharul, apoi cand da in clocot se pun si gutuile strecurate se apa cu lamaie in care au stat si se lasa la fiert pentru 45-50 de minute. Aveti grija ca se va face spuma, si voi trebuie sa luati mereu spuma aceea de la fiert.
Dulceata este gata atunci cand fructele capata o culoare frumoasa portocalie, si siropul este legat.
Se pune dulceata in borcanelele spalate si uscate anterior, si apoi se pun capacele si se lasa sa se raceasca cu gura in jos. De regula nu mai este nevoie de sterilizare, si borcanelele puteti sa le puneti direct in camara apoi. Ce parere ai de reteta?
RĂSPUNDE
   
25.09.2013, 09:40
0.00p
Nivel: 1
Puncte:
7.70
Luna curentă:
0.00
Întrebări:
0
Răspunsuri:
7
Pai este reteta de dulceata. Cam toate au aceeasi baza, exista cateva diferente de cantitati, in functie de gospodina sau fabricant, de unele ingrediente in plus sau in minus, insa reteta de baza este aceeasi. NU am facut pana cum dulceata de gutui. O singura data mi-a iesit, insa dupa ce le-am pus in borcan pentru dunst, acestea s-au crapat foarte rau. Cioburile au intrat in compozitie, va dati seama ca nu se putea manca cu bucati de sticla care nu se vad in ea. Am fost nevoita sa le arunc. |Un singur borcan mi-a ramas, iar acela a trecut in 2 zile. M-am bucurat ca gustul a fost foarte bun, chiar daca a fost pentru prima data, insa n-am ramas cu nimic, de fapt. De atunci, mereu fac impreuna cu mama tot ce tine de pus pe iarna, asta cand avem mai mult timp.
Raportează
Evaluează
 
RĂSPUNDEŢI LA ÎNTREBARE
Dacă vedeţi aceste 3 câmpuri vă rugăm să nu le completaţi.
Să vă activaţi javascript în browser pentru a putea naviga pe site.
Vă rugăm să răspundeţi cu minim 60 de caractere şi cât mai detaliat.
Vă rugăm introduceţi un comentariu de cel puţin 60 de caractere.
Copy/paste este interzis!
• Încărcaţi până la 5 imagini
• vă rugăm nu folosiţi imagini cu drepturi de autor, vom înregistra IP-ul
• dacă sunt imaginile dumneavoastră puteţi lăsa câmpurile autor/sursă goale
• vă rugăm completaţi autorul şi sursa dacă este cazul
 
Vă rugăm să completaţi câmpurile obligatorii cu date corecte!
PUBLICĂ
Adresează o Întrebare
Titlul trebuie să aibă între 20 şi 90 de caractere.
Vă rugăm introduceţi o descriere de cel puţin 150 de caractere.