Introduceti mesajul catre : Anulare Trimite
OK
Reclama Utilizatorul
Introduceti un text de cel putin 30 caractere.
Descrieti pe scurt (min. 30 caractere) motivul pentru care doriti sa reclamati utilizatorul.
 
Î: 22112
R: 45858
Introdu un nume de utilizator: Seteaza
Introduceti un username format din min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fara spatii.
Username-ul ales este invalid. Folositi min 4, max 12 caractere (cifre,litere,punct) fara spatii.
Acest username este deja folosit. Va rugam alegeti altul!
Utilizator / Parola invalide!
Adreseaza o Intrebare
Ultimele Intrebari
 
Populare
 
Fara raspuns
 
Raspunsuri Recente
Raporteaza Imagine.
Completati formularul de mai jos pentru a raporta imaginea.
Nume:
Completati cu numele intreg.
Email:
Completati cu adresa de email la care va putem contacta.
Motiv:
Va rugam scrieti motivul pentru care raportati imaginea. Cel putin 10 caractere.
Scrieti codul:
Introduceti aici codul asa cum il vedeti in imagine.
 
E rentabil sa plantezi sfecla de zahar ?
Raporteaza
Ma gandeam la o cultura de sfecla de zahar, insa nu stiu mai nimic momentan. Vreau sa va intreb daca e rentabila o astfel de cultura si m-ar interesa un profit aproximativ pentru un hectar … Orice informatie despre culturile cu sfecla de zahar sunt bine venite, asa ca va astept prin acest topic.

Cineva mi-a zis ca e rentabila o astfel de cultura pentru ca nu se pune problema desfacerii pe piata, insa nu mi-a detaliat.
RASPUNDE
   
08.10.2012, 19:02
0.00p
Nivel: 5
Puncte:
1159.00
Luna curenta:
0.00
Intrebari:
1
Raspunsuri:
407

Cultivarea sfeclei de zahar este foarte profitabila insa trebuie sa dispui si de o suprafata destul de mare de teren. Daca alegi sa cultivi sfecla de zahar trebuie initial sa inchei un contract cu o fabrica de zahar si in urma contractului semnat fabrica de zahar se obliga sa asigure samanta, ingrasamintele necesare pentru cultivarea sfeclei de zahar, substantele chimice pentru combaterea eventualelor boli, a daunatorilor dar si utilajele agricole pentru a ara si a semana samanta de sfecla de zahar.

In zona Moldovei si in Campia de Vest se cultiva cel mai bine sfecla de zahar insa vei putea cultiva sfecla de zahar in orice parte a tarii daca dispui de o suprafata de teren cu un pamant bogat in elemente nutritive.

In functie de contractul care il vei semna cu fabrica de zahar vei primi anumite soiuri de samanta de sfecla de zahar astfel ca soiuri romanesti ce le regasim la noi in tara sunt Monorom, Brasov 519 si Barsa insa mai sunt si soiuri de sfecla de zahar din import si anume Corsica, Dora, Emma sau Hilma.

Soiuri de sfecla de zahar ce se cultiva cel mai des la noi in tara sunt Polirom, Mures, Sonya, Brasov 519, Roma, Orio, Bianca, Lenora, Orix si Rizor si multe altele insa orice soi de sfecla de zahar trebuie sa fie cultivat intr-o zona unde pamantul sa fie fertilizat constant cu azot, fosfor si potasiu.

Se poate spune ca sfecla de zahar este rentabila intre trebuie sa cultivi o suprafata foarte mare pentru a obtine un profit considerabil pentru ca asa doar cu un hectar de teren nu vei obtine un profit prea mare. De exemplu fabrica iti asigura samanta de sfecla de zahar si tot ce mai ai nevoie pentru a cultiva terenul de care dispui insa toate costurile atat pentru samanta de sfecla cat si pentru tratamentele chimice o sa ti le scada la final din suma care ar trebui sa o primesti.

Conform celor ce au cultivat sfecla de zahar la un hectar de teren ai nevoie de maxim 9 kilograme de samanta de sfecla iar pretul pentru samanta este de 300-350 euro la un hectar, tratamentele impotriva eventualelor boli dar si a daunatorilor costa aproximativ 200 de euro la hectar, ingrasamintele si anume azot, fosfor si potasiu te costa si acelea aproximativ 500 de euro la un hectar cultivat.

Se pare ca in functie de concentratia de zahar se stabileste pretul final al kilogramului si cand este seceta concentratia de zahar este mai mare.

La un hectar de teren cultivat o sa obtii intre 50 si 80 de tone de sfecla de zahar insa sa nu te astepti la un profit prea mare, maxim 1000-1500 de euro profit la hectar de aceea este bine sa dispui de o suprafata mare de teren pentru a putea obtine un profit pe masura.

Cel mai bine este sa te mai interesezi la persoanele care au mai cultivat sfecla de zahar pentru a afla ce probleme mai poti intampina pe parcurs si sa vezi daca intr-adevar merita sa cultivi sfecla de zahar


 
RASPUNDETI LA INTREBARE
Selectati limbajul:
Introduceti codul care vreti sa apara ca si "cod" in comentariu:
Daca vedeti aceste 3 campuri va rugam sa nu le completati.
Sa va activati javascript in browser pentru a putea naviga pe site.
Va rugam sa raspundeti cu minim 60 de caractere si cat mai detaliat.
Va rugam introduceti un comentariu de cel putin 60 de caractere.
Copy/paste este interzis!
• Incarcati pana la 5 imagini
• va rugam nu folositi imagini cu drepturi de autor, vom inregistra IP-ul
• daca sunt imaginile dumneavoastra puteti lasa campurile autor/sursa goale
• va rugam completati autorul si sursa daca este cazul
 
Va rugam sa completati campurile obligatorii cu date corecte!
PUBLICA
Adreseaza o Intrebare
Titlul trebuie sa aiba intre 20 si 90 de caractere.
Va rugam introduceti o descriere de cel putin 150 de caractere.