Turnul Forkesch sau Turnul Aurarilor se află pe Strada Nicolae Iorga (colţ cu Gheţii) din Mediaş, făcând parte din oraşul istoric. Nu se cunosc foarte multe date istorice despre acesta, însă este unul dintre obiectivele turistice cele mai populare din această frumoasă localitate.

drumul-spre-turnul-forkesch-din-medias-judetul-sibiu.jpg

Turnul a reprezentat unul dintre cele trei puncte principale ale sistemului de fortificaţie al Mediașului şi a fost construit între anii 1494 şi 1534. Astăzi, lângă el, se află o mică parte din zidul ce înconjura cetatea. A impresionat încă de la început prin masivitate, fiind conceput pe trei nivele şi având un acoperiş în formă de piramidă.

turnul-forkesch.jpg

Turnul Forkesch era folosit şi ca poartă principală a cetăţii şi este un adevărat monument istoric. Sub acoperiş, încă se poate vedea galeria de strajă executată în lemn, a cărui caracteristică principală este aceea că iese în consolă. De asemenea, pe faţade, au fost realizate goluri înguste, prin care se trăgeau focuri de armă. Până în anul 1800, locuitorii din Mediaş nu aveau nevoie de ceasuri, pentru că turnul avea unul încorporat şi anunţa fiecare oră trecută.

Citește și:  Primaria din Gura Humorului : Obiective turistice Suceava

vedere-cu-turnul-forkesch-din-medias-judetul-sibiu.jpg

Timpul nemilos şi-a pus amprentele şi pe Turnul Forkesch, aşa că au fost nevoie de câteva lucrări de restaurare. Acestea nu au schimbat prea mult elementele originale, singurul înlăturat fiind ceasul. Cea mai importantă lucrare de reabilitare a avut loc în anul 1962, care a avut grijă să îi menţină forma iniţială. În interiorul turnului au fost organizate diverse muzee, pentru a le da turiştilor posibilitatea de a învăţa câte ceva din istoria oraşului Mediaş.

turnul-forkesch-din-medias-judetul-sibiu.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.