Una dintre cele mai semnificative tendinte ale epocii actuale este apropierea vadita dintre stiinta si spiritualitate, faptul ca omul devine tot mai constient ca este parte din marea « aventura » a Universului, nu numai « aici » si « acum », ci, dupa cum afirma Jean Emile Charon, remarcabil fizician al secolului al XX-lea, in lucrarea « Cunoasterea Universului », « pana la sfarsitul timpului ». In esenta, Jean E. Charon, autor al unei « teorii unitare » asupra cosmosului, in care duce mai departe cercetarea lui Albert Einstein (fiind, recompensat, in anii 1960-1970, cu premii prestigioase), considera ca, asa cum fiecare electron al corpului contine « spiritul » nostru, in intregime, din trecut, prezent si din viitor, asa si spiritul va fi prezent in Univers, in eternitate.

Stiinta si spiritualitate
Stiinta si spiritualitate sursa: greatlifezone.com/relationship-of-science-spirituality/

Altfel spus (si o afirma un om de stiinta), « constiinta este esenta ultima a Universului ». Este un adevar pe care fizica cuantica este pe cale sa il demonstreze (nu numai teoretic), ca tot ceea ce exista in Univers este interconectat, ca toate « epocile »/ ipostazele timpului se manifesta simultan si, in consecinta, omul va putea sa aiba acces, dupa ce isi va redescoperi calitatile latente sau pierdute, la o alta abordare a timpului, a spatiului, a evenimentelor din viata lui.

Anticii stiau, intuitiv, ca exista « misterioase forte cosmice », pe care le-au numit, in functie de cultura, de traditii, « forte vitale », « prana », « eter », « forta dragonului », « camp unificat » etc., si pe care le invocau, pentru a da putere vietii de fiecare zi. Astazi se cunoaste ca fenomenele cosmice – exploziile solare, supernovele, meteoritii, stelele care se nasc si cele care mor s.a.m.d. – toate influenteaza, intr-un fel sau altul, viata pe Terra. Chiar daca Pamantul se afla la mii de ani-lumina de alte corpuri ceresti, o extraordinara energie tine totul interconectat, iar viata fiecarui individ, nu numai ca nu este ceva intamplator, ci este o parte din imensul multivers (Univers multiplu, teorie sustinuta de mai multi fizicieni, incepand cu secolul al XIX-lea).

Anul lui Dumnezeu1

Anul 2014, din punctul de vedere al astrologilor, al numerologilor, clarvizionarilor este « Anul lui Dumnezeu », an al « luminii », al spiritualitatii, al « Trezirii eliberatoare », pentru ca sta sub semnul vibratiei cifrei sapte si al unui careu perfect, facut chiar la trecerea dintre ani, intre semnele cardinale – Berbecul, Racul, Balanta si Capricornul. Acest context astral este generator de schimbari esentiale in existenta fiecaruia. Punctul cel mai sensibil este cel al interioritatii, al emotiilor, al credintei, al eliberarii, cu adevarat, de ranile si de framantarile trecutului, al reconsiderarii aspiratiilor, pe noi fundamente, din care nu ar trebui sa lipseasca iubirea, linistea, devotamentul. Numai in felul acesta poate fi regasita lumina propriei constiinte si, implicit, a libertatii, a integrarii in marea matrice universala.

Climatul general va fi propice unei atitudini mai interiorizate, mai echilibrate, la nivel individual, ceea ce nu exclude manifestari contradictorii, chiar extreme, la scara sociala sau din punct de vedere religios, fiind posibile atat reconcilierile, cat si conflictele puternice. Vor fi avantajate profesiile din domeniul medicinei, al cercetarii, al tehnologiei de varf, sunt posibile descoperiri stiintifice spectaculoase. 

Timpul pe care il traim, la scara cosmica, are valoarea unei nanosecunde. Intr-un astfel de context, probabil ca fiecare individ ar trebui sa reconsidere totul – sensul existentei, credintele, convingerile, scopurile, idealurile etc. – pentru ca, in functie de acestea, isi poate defini realitatea in care se manifesta, o realitate ciclica, dar purtatoare de noi oportunitati, ceea ce face posibil progresul, la nivel individual sau colectiv. E un adevar acceptat ca omul, din punct de vedere biologic si spiritual, este facut pentru a fi fericit, daca respecta « legile universale » si nu le altereaza prin sentimente si manifestari negative. Si in anul 2014, astrele isi urmeaza cursul, lumea exista, iar omul, fiinta concreta, rationala si spirituala, cea mai inteligenta, dar si cea mai iresponsabila, uneori, isi poate atrage, mai mult decat in alti ani, imensele energii cosmice, spre folosul sau si in spiritul armoniei universale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.