Ești gata să te bucuri de frumusețea incomparabilă a unor locuri de pescuit, de care te vei îndrăgosti așa cum nu ți-ai imaginat niciodată? Pregătește-te pentru surprize și descoperiri palpitante în țara noastră, unde poți trăi experiențe incredibile la pescuit!
1. Lacul Paltinu din Valea Doftanei
Dacă îți place pescuitul și vrei să mergi într-o aventură de neuitat într-o zonă de o frumusețe pitorească, ar trebui să te gândești cu siguranță să călătorești la Barajul Paltinul, care după ce a fost ridicat în anul 1971, a format lacul de acumulare Paltinul de pe Valea Doftanei.
Acesta este unul dintre cele mai frumoase lacuri de pescuit din țara noastră. Poți pescui ziua, când soarele te încălzește cu razele sale, sau în mijlocul nopții, când ai parte de un spectacol creat de lumina lunii și a stelelor de pe bolta cerească.
Pescarii din Prahova sunt fascinați de această zonă, unde conform legendelor – se prind pești de dimensiuni uluitoare. Speciile de pești cele mai populare sunt știuca, bibanul, crapul, carasul, plătica, șalăul și cleanul.
În această zonă se aplică și reguli, trebuie să ai permis de pescar și să plătești o taxă de pescuit. Poți pescui și de pe mal și din barcă, există și posibilitatea de campare.
Vezi aici un video cu Barajul Paltinul:
2. Lacul Fortuna din Delta Dunării
Această zonă din Delta Dunării este incredibil de frumoasă, iar Fortuna este un lac fantastic pentru pescuit. Aici, cu puțin noroc se întâmplă să ai parte de cel mai mare stol de lebede, de pescăruși sau pelicani, mai ales în anumite momente ale zilei și în anumite perioade din an. Așa că, fără îndoială, vei trăi aventuri incredibile în Delta Dunării, pe lacurile și canalele sale, și îți poți instala cortul oriunde pentru a începe să pescuiești imediat.
Lacul Fortuna este unul dintre cele mai frumoase și mari lacuri din Delta Dunării, unde poți pescui și din barcă și de pe mal. Poți ajunge aici pe cale navigabilă pe Dunărea Veche și apoi pe canalele Deltei. Vei avea parte de un peisaj splendid și de oportunitatea de a întinde lansetele după crapi și somni. Dacă pescuiești de pe mal, nu uita să iei cu tine și un sistem de suporți pentru lansete și un scaun de pescuit pentru a te simți mai confortabil. După cum bine știi, pescuitul implică și echipament adecvat și sesiuni de așteptare de lungă durată.
Delta Dunării este cu siguranță zona cu cel mai mare aflux de pescari sportivi din România. Românii care iubesc Delta vin aici chiar și de câteva ori pe an, pescuind în diferite zone, cum ar fi:
- Balta Traian situată la ieșire din satul Traian
- Mila 23 unde se poate pescui și de pe mal
- Enisala și satul cu același nume
- Canalul Olguța renumit pentru capturi de știucă și biban, pentru că vegetația este mai densă.
3. Lacul Colibița din Munții Călimani, județul Bistrița-Năsăud
România are, evident, o mulțime de râuri, bălți, iazuri și lacuri grozave de apă dulce, pline de numeroase specii de pești. Totuși, nimic nu se compară cu priveliștile uluitoare ale Lacului Colibița. Dacă dorești să ai parte de o călătorie spectaculoasă la fiecare pas, cu fiecare activitate interesantă și aventuroasă la care ai visat, atunci vino să te bucuri de natură și de pescuit la acest lac de acumulare dintre munți.
Lacul Colibița a luat naștere prin construirea barajului Colibița pe cursul râului Bistrița, într-un cadru natural deosebit de frumos al Munților Călimani.
Faimos pentru frumusețea sa, Lacul Colibița este cea mai bună alegere pentru pescuit și pentru vacanță. Așadar, nu mai rămâne decât să faci o călătorie la Colibița pentru a merge la pescuit și te vei convinge de faptul că împrejurimile lacului sunt fantastice, iar în plus cu siguranță vei prinde ceva special, pentru că mulți pescari care au venit aici, s-au bucurat de capturi de pești mari.