Cu toate ca Ziua Femeii este respectata in multe colturi ale lumii si este considerata un prilej prin care barbatii isi pot demonstra dragostea si pretuirea fata de femeile din viata lor, 8 martie este o sarbatoare nereligioasa, cu care biserica nu este de acord. In legatura cu aceasta zi exista multe opinii, si unele dintre ele sunt impotriva existentei acestei sarbatori. Inceputa in anul 1910, prin Conferinta Femeilor Socialiste, care s-a desfasurat la Copenhaga, un rol important pentru intemeirea unei zile internationale a femeii l-a avut Clara Zetchin. In spatele acestei zile si conceptului de a dedica o zi femeii, pentru a-i recunoaste drepturile, se considera ca era vorba despre interesele miscarii comuniste.

Un motiv pentru care ziua de 8 martie este considerata o sarbatoare nereligioasa, care merita sa fie interzisa, consta in urmarile pe care le-a avut acordarea drepturilor depline femeilor, acestea fiind considerate vinovate de existenta concursurilor de frumusete, a discotecilor, a dreptului la avort, a perioadei hippy sau a lesbianismului. Toate acestea, vazute ca o schimbare a modului firesc in care functionau lucrurile in trecut, sunt considerate a fi cauzate de miscarea de emancipare a femeilor si acordarea libertatilor depline acestora, care a contrazis oranduirea fireasca a lucrurilor.

In privinta considerarii zilei de 8 martie  o sarbatoare nereligioasa care nu ar trebui sa existe, vine in ajutor faptul ca cea care a intemeiat aceasta zi, Clara Zetchin, era evreica. Pentru a alege o data pentru 8 martie, aceasta a ales sa o sarbatoreasca pe Estera, importanta in istoria poporului sau, deoarece aceasta si-a salvat poporul din fata unui dusman. In cinstea Esterei este dedicata Purimul, unul din cele mai vesele sarbatori ale evreilor, care nu are o data fixa si se sarbatoreste incepand cu sfarsitul lunii februarie inceputul lunii martie. Exista posibilitatea ca in anul 1910 Purimul sa fie sarbatorit in data de 8 martie, motiv pentru care aceasta zi a ramas stabilita ca fiind Ziua Femeii, pentru a nu fi nevoiti sa schimbe data in fiecare an, in functie de Purim.

Una din cauzele pentru care sarbatoarea nereligioasa de 8 martie nu este acceptata din punct de vedere religios consta in faptul ca in ziua sarbatorii Purim au fost omorati 75.000 de persi, printr-un macel al evreilor. Astfel, chiar daca Estera este simbolul femeii lider, care si-a salvat poporul, nu se poate alege o zi de sarbatoare atunci cand se comemoreaza moartea tragica a celor 75.000 de persi, mai ales ca nu a fost o lupta intre acestia si evrei, deoarece persii au fost pur si simplu victimele evreilor.

Totodata, sarbatoarea nereligioasa de 8 martie este considerata un prilej pentru a pacatui, mai ales ca aceasta are loc in timpul Postului Mare, in care nu este permisa consumarea bauturilor alcoolice, iar modul in care se sarbatoreste Ziua Femeii, prin organizarea de evenimente si inchinarea in fata frumusetii femeii este privita precum o indepartare de la religie. De asemenea, accesoriile pe care le poarta femeia si atentia care i se acorda transforma si mai mult aceasta sarbatoare intr-una pagana. Conform unor opinii, scopul acestei zile este acela de a indeparta femeia de la datoriile pe care le are fata de sot si fata de familie.

Cu toate acestea, existenta sarbatorii nereligioase de pe 8 martie poate fi o modalitate prin care femeia se poate aprecia si poate cunoaste cat de important este rolul pe care il joaca in societate. Sarbatorirea acestei zile reprezinta o modalitate prin care barbatii isi exprima recunostinta pentru femeile din viata lor, chiar daca acestea sunt in familie sau la locul de munca, fiind o zi de bucurie pentru femeile de pretutindeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.