Aberfeldy este un burg aşezat pe râul Tay în Perth și Kinross, Scoţia. Oraşul este menționat într-un poem scris de Robert Burns. Dincolo de asocierea sa cu Burns, care a menționat Aberfeldy în poemul său „Birks of Aberfeldy”, orasul este cunoscut pentru ” Podul lui Wade”, construit în 1733 și proiectat de arhitectul William Adam, tatăl celebrului Robert Adam. General Wade a considerat acest pod ca fiind cea mai mare realizare a sa. Oraşul Aberfeldy este menționat şi în cântecul tradițional Loch Tay Boat.

Podul lui Wade
Podul lui Wade

Orașul include un memorial pentru Black Watch, un teren de golf cu ​​18 găuri, un parc pentru copii, precum și un centru care dispune de magazine, restaurante şi galerii de artă. În acest oraş se află Breadalbane Cricket Club fondat în anul 1869. Toate meciurile de pe terne propriu se joacă la Victoria Park din Aberfeldy. Echipa locală a câştigat Cupa Perthshire în 2007 și 2008, şi Strathmore Cricket Uniunion Division One Champions în 2006 şi 2008.

Citește și:  Nigeria : Țări de vizitat
Birks Cinema
Birks Cinema

Aberfeldy nu are un teatru sau o sală de concerte, cu toate acestea există două spaţii folosite în mod regulat pentru concerte de muzică și teatru, în Primărie și la Centrul Locus unde se ţin concerte, festivaluri şi piese de teatru. Oraşul are şi un cinematograf, Birks Cinema a fost construit în centrul orașului în 1939 în stil Art Deco. Cinematograful a fost închis pe la începutul anilor 1980. Apoi sa transformat într-o sală de distracții. Din 2009 a fost renovat şi utilizat ca cinematograf, cu o capacitate de 92 de locuri și o cafenea-bar.

Tot în Aberfeldy se pot vizita Distileria, Biserica Auld – care acum este transformat într-un magazin de lucruri ieftine, Vechea moară – care acum este transformată într-o librarie, se pot face plimbări în natură pe jos, cu bicicleta prin zona denumită Birks of Aberfeldy.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.