Înfiinţaţ la data de 15 octombrie 1936, printr-un Decret Regal, amplasat pe o suprafaţă de 600 de metri pătrați, Aeroportul Internaţional de la Satu Mare este unul dintre cele mai vechi aeroporturi din România.

acces-aerport-satu-mare.jpg

Un an mai târziu, este realizată şi construcţia hangarului şi aerogării şi are loc prima aterizare pe acest aeroport a unui avion de tipul Junkers 34, care a efectuat un zbor pe ruta Cluj-Napoca – Satu-Mare – Oradea – Cluj-Napoca. Până 1940, aici, au loc zboruri zilnice de pasageri, de marfă sau de poştă. Din 1940 şi până în 1946, aeroportul este închis, în 1946 fiind redeschis, însă doar pentru trei ani. După această perioadă, aeroportul este iar închis pentru nouă ani, iar redeschiderea lui are loc odată cu înfinţarea companiei TAROM.

aeroport-international-satu-mare.jpg

În 1996, este declarat aeroport deschis traficului internațional. În iunie 1998, se inaugurează prima cursă regulată externă: București – Satu-Mare – New York, cu avioanele Airbus A310; din aprilie 1999, cursa București – Satu-Mare – Chicago, cu escală la Amsterdam, iar din luna iunie, cu escală la Montreal. În plus, în perioada mai – noiembrie 2000, compania GRIVCO Air operează de două ori pe săptămână zboruri pe ruta Sibiu – Satu-Mare – Brescia (Italia) cu aeronavele YAK 40.

Citește și:  Casina Romana - 1872 - azi Restaurantul Bachus și Cercul militar din Deva : Obiective turistice Hunedoara

În prezent, aeroportul operează curse regultate de la Satu Mare la Bucureşti şi invers, dar şi Satu Mare – Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.