Aflenz Bürgeralm este o staţiune de ski din Austria. Bürgeralm este pe marginea celebrului oraș balnear și oferă condiții foarte bune pentru schiori, snowboarderi pe timp de iarnă. Vara în Hochschwab este o zonă populară pentru drumeții, cu vârfuri înalte de calcar de 800 de metri.

Zona este un adevărat paradis pentru alpinişti. La 2.277 de metri înălţime se ţine anual Summit-ul Hochschwab, unde mulți oameni entuziaști vin să cunoască şi să încerce arta căţărărilor montane. Aflenz Bürgeralm are şase telescaune împânzite peste tot muntele. Capacitatea de urcare este de 750 de persoane pe oră. Pentru copii există un telescaun special (Lindenlift) cu o instalație de zăpadă și o grădiniță de schi.

Frumoasele pârtii de zăpadă fac din Aflenzer Bürgeralm locaţia cea mai populară pentru snowboarderi. În plus, stațiunea de schi este considerată a fi stațiunea cea mai sigură în caz de avalanșe din Austria. Alte oferte de sporturi de iarnă sunt pârtiile de schi cross-country perfect îngrijite, potrivite pentru schi cross-country clasic și patinaj. Excursii de schi în zonă se pot face de la începutul iernii până la sfârșitul primăverii. Aici sunt 30 km de trasee frumoase pentru drumeții de iarnă cu posibilități de patinaj și curling în diferite locaţii din jurul muntelui.

Citește și:  Irlanda : Țări de vizitat

Turiştii pot lua masa și se pot relaxa la restaurantele și cabanele confortabile din regiunea de schi Aflenz Bürgeralm. Saune, băi de aburi și solarii sunt disponibile în trei centre de sănătate din frumoasa staţiune. De asemenea, aici se află şi un parc de distracţii cu activităţi dedicate întregi familii. În fiecare an, într-o duminică din luna august este ziua Bürgeralm. Turiştii se pot bucura de o masă tradiţională la munte, concerte de muzică de fanfară şi degustări culinare gourmet în hanurile alpine. Vara se pot face trasee de trekking montan sau alte sporturi de munte.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.