Al Ain, cunoscut sub numele de City Garden din cauza parcurilor sale verzi, este al doilea mare oraș din Emiratul Abu Dhabi și al patrulea cel mai mare oraş din Emiratele Arabe Unite. Oraşul este situat la aproximativ 160 km est de capitala Abu Dhabi și aproximativ 120 km sud de Dubai.

Al-Ain este locul de naştere al şeicului Zayed bin Sultan Al Nahyan, primul președinte al Emiratelor Arabe Unite. Al Ain este o locaţie în curs de dezvoltare din punct de vedere turistic. Mulți cetățeni din Abu Dhabi au case de vacanță în acest oraș, care a devenit o destinație populară de week-end pentru familiile din capitală.

Muzeul Național Al Ain

Printre atracțiile sale se numără: Muzeul Național Al Ain, Al Ain Palace Museum, mai multe forturi restaurate și situl Hili Archaeological Park, ce datează din epoca bronzului. Jebel Hafeet este un munte de 1.340 de metri înălţime care domină regiunea.

Oaza Al Ain

Turiştii obşnuiesc să viziteze izvoarele minerale de la poalele muntelui sau facă plimbări cu maşina la apus de soare. Alte atracţii includ: Oaza Al Ain în centrul orașului, alte oaze din regiune sunt toate locuri de relaxare în mijlocul verilor călduroase. Al Ain are şi un parc de distracții numit “Hili Fun City”, multe parcuri bine întreținute populare printre turişti mai ales în serile de vară și un sat de patrimoniu.

Citește și:  Paris: mai mult ca perfectul. A doua zi
Bawadi Mall

Deschis în 2012, Wadi Aventura este situat în apropiere de Jebel Hafeet și oferă turiştilor o gamă largă de activități şi sporturi de apă, inclusiv surfing, caiac și rafting. Al Ain are trei mall-uri mari unde se pot face cumpărături: Al Ain Mall în centrul orașului, Al Jimi Mall din cartierul Al Jim și Bawadi Mall situat în districtul Al-Khrair. Al Ain are şi un circuit standard internațional de go-kart. Al Ain Raceway este o activitate populară printre localnici şi turiști.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.