Poziționată în nordul Africii, Algeria se dechide către Marea Mediterană, Tunisa, Libia și Maroc învecinându-se și cu o porțiune din teritoriile anexate din Sahara Occidentală. Denumirea îi revine de la cuvântul arab „insule”, făcând referire la cele 4 insule din apropierea coastei orașului – capitală Alger.

Alger
Alger

Franța a reușit să facă Algeria parte integrantă din acesta, statut ce s-a încheiat doar la căderea celei de-a patra republici. O multitudine de cuceritori din Franța, Italia, Spania, Malta s-au mutat peste Mediterană pentru a-și întemeia ferme algeriene pe coastă, ocupând cele mai bogate părți ale orașelor algeriene. Ulterior, fermele devenite ținuturi comunale ce au fost confiscate de guvernul francez. Descendenții europeni, dar și evreii algerieni nativi au fost cetățeni francezi, după încheierea secolului al XIX – lea.

Cea mai mare parte a zonei de coastă este formată din dealuri și munți adăpostind câteva porturi importante. Zona fertilă a coastei de sud se învecinează cu semeții Munții Atlas și deșertul Sahara. Munții Atlas reprezintă fortărețele populației native berbere, populație ce se autoproclama „om liber”. De asemenea, Kabyle este una dintre regiunile Algeriei ce găzduiește două treimi din berberii acestei țări. Vizitarea Algeriei determină turistul să o identifice drept răscurce a prezentului cu trecutul și paradoxal, acestea se conservă individual. Populația băștianșă se manifestă prin cultura proprie, fără să permită pătrunderea uneia noi.

steag Alger

Obiectivele turistice algeriene, incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO sunt:

  • Fortificația Montană Beni Hammad care, în secolul al XI – lea a servit drept capitală a dinastiei Hammadid ce a condus nord-estul modern al Algeriei, aproximativ un secol și jumătate.
  • Picturile rupestre de la Tassili n Ajjer, Platoul Tassili din Sahara de Nord care este una dintre cea mai veche și mare galerie de artă a lumii, Valea Mzab, Ruinele romane de la Djemila, Vechiul oraș Tipasa, Ruinele romane de la Timgad și Orașul Vechi, Casbah din Alger.
  • Muzeul Național al Artelor, Muzeul de Artă Etnografică
  • Platoul Haut, de unde se pot vedea: orașul istoric Tlemcen, Moscheea Mare, Meterezele Almohad și fortăreața Masourah. În drumul spre desertul Sahara, se poate vizita orasul sfant Beni-Isquen, cu o piață de licitașii si porți foarte bine păzite.
  • Ouargla, care este supranumită și Cheia de Aur a deșertului, aici înalțându-se minareta din malachite, cu o superbă arhitectură. 

Algeria se poate lăuda cu o serie de frumuseși naturale precum: Kabylia, Cheile Georges și oceanul, de o frumusete impresionantă. Capitala țării, Alger,  este un oraș plin de istorie, putând fi văzute și azi multe ruine precum cele de la Djemila, Tipasa și Timgad. Orașul găzduiește foarte multe clădiri de interes public din cartierul Kasbah și Piața Martyrs, birourile guvernamentale, Moscheea Ketchaoua și Catedrala Romano-Catolică Notre Dame d„Afrique, precum și Muzeul Bardo care găzduiește sculpturi și mozaicuri antice din Algeria, medalii și monede algeriene.

Moscheea Ketchaoua
Moscheea Ketchaoua

Moscheea Ketchaoua a fost, în trecut, sediul Catedralei Sf. Philippe, aceasta la rândul ei fiind transformată dintr-o mai veche moschee ce datează din sec XVII. În districtul Zwill ghara, se află Catedrala Notre Dame d’Afrique, unul din cele mai impresionante monumente din Algeria.

Turiștii care doresc să își petreacă vacanța în Algeria trebuie să știe că se interzice introducerea pe teritoriul algerian a băuturilor alcoolice, a produselor pe bază de carne de porc și a unei cantități exagerate de țigări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.