Alnwick este un mic sat de piață în regiunea de nord, denumită Northumberland, din Anglia. Potrivit revistei Country Life, Alnwick este orașul cel mai pitoresc din Northumberland și cel mai bun loc pentru a trăi din Marea Britanie. Localitatea este situată în mare parte pe malul de sud al râului Aln. Oraşul datează de la anul 600 d.Hr. iar de-a lungul secolelor a prosperat ca un centru agricol. Aici, se află Castelul Alnwick, casa celor mai puternice baronii medivale din nord, Earls de Northumberland.

Castelul Alnwick
Castelul Alnwick

Castelul este deschis din aprilie până în septembrie iar grădinile sale sunt libere pentru vizite pe tot parcursul anului. Acesta este cel de-al doilea cel mai mare castel locuit în Anglia, după Windsor. Castelul este popular pentru filmele care s-au filmat aici: Harry Potter, Blackadder și Robin Hood: Prince of Thieves.

Centrul oraşului s-a schimbat destul de puţin și încă mai păstrează o mare parte din caracterul său original. Piaţeta are formă de cruce şi este de obicei un loc de întâlnire pentru localnici. Piaţa centrală este înconjurată de principalele străzi comerciale: Narrowgate, Fenkle Street și Bondgate. În timpurile medievale, Alnwick a fost un oraș înconjurat de ziduri şi cu mai multe turnuri.

Citește și:  Ecuador : Țări de vizitat

Alnwick

Orașul are un centru de artă cu diferite programe de teatru, dans, muzică, cinema, arte vizuale și expoziții ce pot fi vizitate zilnic de turişti. Alnwick oferă o multitudine de facilități sportive și de agrement, inclusiv fotbal, cricket, rugby, alpinism, sporturi nautice, ciclism și călărie.

Muzeul Bailiffgate
Muzeul Bailiffgate

Alnwick are propriul muzeu, Muzeul Bailiffgate este dedicat în mod special istoriei sociale locale. Colecția include o varietate de obiecte agricole, obiecte de uz casnic, articole de cale ferată, artefacte de la exploatările de cărbune, obiecte de imprimare, o colecție de fotografie şi tablouri. Aici are loc anual faimiosul Turneu al Castelulului Alnwick – un turnir medieval spectaculos.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.