Andria este un oraș sudul Italiei, locuit din timpuri preistorice. Multe vestigii care vorbesc despre trecut pot fi văzute aici în arhitectura oraşului, muzee şi biserici. Oraşul a fost reședința preferată a împăratului Frederick al II-lea, care a construit în apropiere, în secolul al XIII-lea, impunatorul Castel del Monte inclus în patrimoniul UNESCO.

Castel del Monte
Castel del Monte

În oraş se găsesc şi alte obiective turistice care atrag vizitatorii: catedrala din secolul XII, Palatul Ducal – o reședință fortificată construită în secolul al XVI-lea, Biserica San Domenico din secolul al XIV-lea, Biserica Sf. Francisc cu mănăstirea ei din secolul al XII-lea, Biserica Santa Maria di Porta din secolul XIII. Biserica de Sant’Agostino, construită în secolul al XII-lea de cavalerii teutoni, a aparîinut ulterior Ordinului Benedictinilor și reconstruită de Augustinienii după asediile din 1350. Principalele elemente de interes sunt porțile în stil gotic, cu arhitectura deosebită în relief: blazoanele familiilor Del Balzo și Anjou, precum și vulturii teutoni.

Biserica San Domenico
Biserica San Domenico

Sanctuarul Santa Maria dei Miracoli construită în secolul XVI, se află la 2 km de Andria, şi adăposteşte o icoană bizantină venerată încă din secolele nouă şi zece. Bazilica se înalţă pe trei niveluri diferite. Primul nivel este cel mai vechi şi cuprinde o sală cu un naos și două nave, având pictate poveşti din prima carte a Bibliei, Geneza. Nivelul de mijloc numit Tempietto, are trei arcade din marmură policrome și este decorată cu icoane bizantine. Ultimul nivel, superior, este o bazilică din secolul al XVIII-lea proiectată de Cosimo Fanzago, dedicat Sfântului crucifix și decorat cu fresce care descriu Patimile lui Hristos.

Citește și:  Moldova : Țări de vizitat

Biserica Sfintei Cruci din secolul IX are un naos și două nave, separate de patru pilaștri. Cripta a fost săpat într-o stâncă și include câteva grote naturale. Andria este al doilea mare oraş al regiunii Bari, cunoscut centru agricol, producător de vin, măsline și migdale.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.