Angel Falls este cea mai inalta cascada din lume avand o inaltime de 979 de metri, iar apa curge de la o inaltime de 807 metri. Aceasta cascada se afla in America de Sud, in Venezuela, si curge pe marginea muntelui Auyantepui din Parcul National Canaima, o regiune ce se afla in Patrimoniul Mondial UNESCO din Bolivar. Aceasta cascada mai este cunoscuta si sub numele de Kerepakupai Meru sau Vena Parekupa ,asa cum o numesc indigenii, iar numele oficial al acestei cascade este Kerepakupai Meru. Cascada este activa pe tot parcursul anului, insa in lunile de seceta nu este la fel de impresionanta ca atunci cand temperatura aerului este mai scazuta, iar umiditatea este mai ridicata.

Angel Falls1

Muntele de pe care se varsa aceasta uriasa cascada poarta denumirea de “Muntele Diavolului”, si asta datorita faptului ca aceasta cascada nu s-a format in urma topirii zapezii, a unor lacuri mari sau rauri. Principalul motiv pentru care aceasta cascada este pe acest munte sunt simplele ploi tropicale care o fac sa fie una dintre cele mai frumoase si mai minunate locuri de pe Pamant.

Cascada a fost renumita pentru aurul care il detinea in spatele cascadei, Jimmie Angel fiind printre primii care au descoperit acest lucru. Denumirea acestei cascade vine inclusv de la numele acestui american. In anul 2009, Hugo Chavez a incercat schimbarea numelui acestei cascade pentru ca el considera ca aceasta este a indigenilor care au trait aici si nu a acelui american. In acest moment, localnicii numesc cascada Kerepakupai vena.

Citește și:  Orasul Rauma : Obiective turistice Finlanda - Rauma

Angel Falls11

Angel Falls este una dintre atractiile principale din Venezuela in acest moment. Aceasta cascada se afla intr-o jungla izolata si pentru a ajunge acolo, trebuie mai intai sa ajungi cu avionul de la Puerto Ordaz sau Ciudad Bolívar pana la tabara Canaima, punctul de plecare spre aceste excursii la Cascada Angel. Calatoriile pe rau aveau loc intre lunile iulie-decembrie, atunci cand acesta era suficient de adanc pentru a se putea naviga cu celebrele corabii de lemn Pemon. In sezonul uscat, intre lunile decembrie-martie, raul nu este la fel de mare ca in cealalta perioada a anului si navigarea pe acesta este aproape imposibila si pentru barci.

Angel Falls111

In anul 2009 Angel Falls a fost nominalizata pentru a intra in topul celor 7 noi minuni ale lumii si dintre cele 77 de locuri inscrise in acest top a terminat pe locul trei, fiind astazi unul dintre principalele monumente din acest top.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.