Ansamblul feudal Glavacioc se află în comuna Ştefan cel Mare, judeţul Argeş. Distanţa dintre Piteşti şi ansamblu este de aproximativ 60 de kilometri.
Ansamblul feudal Glavacioc a fost construit în jurul Mănăstirii Glavacioc, care a fost atestată documentar pentru prima dată în 1441. Ansamblul a fost în posesia mai multor domnitori români, fiecare dintre aceştia aducând modificări.
Cea mai semnificativă modificare a avut loc în perioada 1482-1495, când domnitorul Vlad Călugărul l-a refăcut total şi l-a transformat în reşedinţă domnească. Alţi domnitori care au avut contribuţii la ceea ce este astăzi ansamblul au fost Mircea cel Bătrân, Neagoe Basarab, Constantin Brâncoveanu, Radu cel Mare şi Petru Cercel.
Ansamblul feudal Glavacioc este alcătuit din mănăstirea cu acelaşi nume, chiliile (ridicate în secolul al XVI-lea), casa domnească, clădirile călugăreşti (ridicate în 1841-1842), turnul-clopotniță (care datează din secolul al XVI-lea) şi zidul de incintă (construit în secolul al XIV-lea şi refăcut secolele următoare). Mănăstirea Glavacioc a suferit cele mai importante schimbări, paharnicul Constantin Focă transformând-o total, îndepărtându-se de planul ei iniţial.
Casa domnească din cadrul Ansamblului feudal Glavacioc a fost construită în secolul al XVII-lea, iar astăzi, în ea, se află o expoziţie muzeală permanentă. Obiectele expuse au fost toate găsite, în urma săpăturilor arheologice, în această zonă. Ele datează din Antichitate şi din Evul Mediu. De asemenea, printre aceste obiecte se pot vedea şi o serie de cărţi vechi, scrise în limba română, de o importanţă foarte mare.
Doritorii pot oricând vizita Ansamblul feudal Glavacioc, mai ales că au ce vedea şi ce descoperi. În biserica mănăstirii, încă se ţin slujbe, mănăstirea fiind una de călugări. Tot aici, turiştii pot vedea câteva sculpturi în lemn şi piatră. Cu siguranţă, e un loc în care nu te poţi plictisi, mai ales că ansamblul îmbină religia cu istoria.
Ansamblul Glavacioc se remarcă printr-o arhitectură robustă și detaliile care reflectă epoca sa de glorie. Zidurile sale groase și turnurile de apărare vorbesc despre rolul său defensiv în cadrul comunității locale de-a lungul secolelor. Fiecare piatră a ansamblului pare să aibă o poveste, de la bătăliile istorice la viața cotidiană a celor care au locuit aici.
Vizitatorii pot explora diverse structuri ale ansamblului, fiecare având unicitatea sa. De la ruinele care au rezistat trecerii timpului până la reconstrucțiile care oferă o imagine asupra vieții medievale, ansamblul Glavacioc este o comoară de neegalat pentru istorici și arheologi.