Capitala ”Rivierei Turcești”, sau Antalya, este un oraș din sudul Turciei, la poaelele Munților Taurus, având ieșire și la Marea Mediterană. Antalya este cea mai iubită destinație turistică de pe litoralul mediteraneean al Turciei, în anul 2007 fiind numită și „capitala turistică a Turciei”, datorită faptului că în acel an, aeroportul din Antalya a înregistrat mai mulți pasageri străini decât Aeroportul Internațional Ataturk din Istanbul.

Cu o suprafață de 1417 de kilometri pătrați, Antalya este al 8-lea oraș din Turcia. Conform unei estimări din anul 2010, orașul Antalya avea o populație metropolitană de aproximativ un milion de locuitori.

Istoria orașului Antalya începe prin secolul al III-lea î.e.n. Primele referiri de seamă la adresa orașului sunt cele din perioada în care orașul s-a aflat sub dominația Imperiului Roman, începând cu anul 133 î.e.n. De altfel, de-a lungul anilor, orașul Antalya a fost ocupat, pe rând, de Imperiul Bizantin, Turcii Selgiucizi și Italia, la sfârșitul Primului Război Mondial. În prezent, Antalya este una dintre cele mai mari regiuni metropolitane din Turcia.
Economia orașului este susținută în special de turism și de practicarea agriculturii. Cele mai populare produse agricole din această zonă sunt citricele, măslinele, bananele și bumbacul.

Citește și:  Valea Hadramawt din Yemen, tradiții încătușate în timp (prima parte)
Poarta lui Hadrian
Poarta lui Hadrian

”Capitală Turistică a Turciei”, Antalya, oferă o gamă foarte variată de obiective turistice pe care orice vizitator al Turciei ar trebui să le treacă pe lista sa. Aici se află, din timpul dominației Imperiul Roman, unul dintre cele mai cunoscute arcuri de triumf, Poarta lui Hadrian. Tot din acea perioadă este și Turnul Hidirilik. Un alt obiectiv turistic important al orașului este cartierul Kaleiși, centrul istoric al orașului Antalya din timpul Imperiului Otoman. De altfel, lista obiectivelor turistice din Antalya este lungă și include mai multe moschei – unele dintre cele mai importante ale Imperiului Otoman, muzee – renumitul Muzeu Regional al Antalyei, festivaluri, parcuri sau alte obiective istorice.

cartierul Kaleiși
cartierul Kaleiși

La toate aceste obiective turistice, unele foarte populare și care păstrează vie amintirea unor imperii ce au dominat lumea la un moment dat, se adaugă calitatea și frumusețea litoralului mediteraneean. Timp de 300 de zile pe an, în această zonă este soare, ceea ce face ca orașul Antalya să fie destinația ideală pentru cei care doresc să se bucure de plajă și de mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.