O intalnim la circ, la petreceri sau la spectacole si nu realizam ca este o arta in adevaratul sens al cuvantului si presupune multa creativitate, imaginatie si nu in ultimul rand foarte multa indemanare. Este vorba despre arta din baloane sau modelarea baloanelor care presupune utilizarea unor baloane de diferite forme si dimensiuni pentru a le transforma in adevarate opere de arta.

Arta din baloane nu este o activitate recenta, ci are o istorie interesanta. Oiriginile modelarii baloanelor nu sunt tocmai certe insa in anul 1975, in cartea asa-numitului clovn Petri, unul dintre cei mai faimosi clovni ai acelei perioade, acesta afirma ca in anul 1939, in cadrul unei conventii a oamenilor de circ, magicianul Herman Bonnert din Pennsylvania a fost cel care a prezentat pentru intaia oara publicului un balon modelat. De asemenea, si Val Andrews, cel care a elaborat “Manualul modelarii baloanelor”, in primul volum il numeste pe Bonnert drept parintele acestei arte moderne. Alaturi de Herman Bonnert, Frank Zacone din Ohio a adoptat si el interesantele tehnici de modelare ale baloanelor pentru a insufleti aceste obiecte care, la o prima vedere, nu par deloc interesante.
Modelarea baloanelor este o arta deoarece, dupa cum am mentionat si in primele randuri ale articolului, necesita foarte multa creativitate si imaginatie. Un adevarat artist va reusi sa transforme baloanele in personaje cu adevarat interesante si in spatele fiecarui balon modelat se afla o poveste.

Citește și:  Cetățenia Europeană, ce drepturi și avantaje oferă

Pe langa modelarea baloanelor, arta din baloane presupune si decoratiunile realizate pe baza acestor elemente. Fie ca vorbim despre nunti, botezuri, aniversari sau petreceri, baloanele sunt nelipsite, iar decoratiunile colorate si in modele care mai de care mai interesante fac deliciul invitatilor. Cu ajutorul mai multor baloane in forme si culori diferite pot fi create decoratiuni interesante care imita personaje de poveste sau animalute interesante, aceste decoratiuni fiind perfecte pentru petrecerile celor mici. De asemenea, in cadrul evenimentelor importante din viata celor mai multi dintre dumneavoastra, baloanele fac parte cu desavarsire din decor.

Asadar, nu ar trebui sa existe niciun semn de indoiala in privinta faptului ca baloanele pot constitui materia prima pentru realizarea unor opere de arta de exceptie.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.