Pare un scenariu desprins din filmele de groaza insa arta din oase umane exista cu adevarat si, mai mult decat atat, reprezinta o adevarata lectie de viata.

De-a lungul timpului, artistii au impresionat prin idei care mai de care mai deosebite pe care le-au concretizat prin intermediul sculpturilor, picturilor, operelor literare sau muzicale de exceptie. Iar materia prima folosita a fost si ea foarte diversificata.

Corpul uman a reprezentat inca din cele mai vechi timpuri nu doar suportul pentru crearea operelor de arta, cum ar fi exemplul tatuajelor, sau subiectul principal abordat de catre marii sculptori sau pictori, ci si materia prima. Este adevarat ca in cel de al doilea caz, operele de arta sunt foarte rare, insa socheaza in adevaratul sens al cuvantului.

Asa este si cazul operelor de arta realizate din oase umane de catre artistul Francois Robert. Operele fotografului sunt realizate in totalitate din oase umane si au o simbolistica aparte, dorinta artistului fiind aceea de a transmite un mesaj clar impotriva violentei pentru a-i convinge pe oameni sa observe care sunt consecintele dramatice ale acesteia. Probabil va intrebati cum a fost posibil ca materia prima din care au rezultat fabuloasele opere de arta sa fie constituita tocmai din oase umane.

Citește și:  Pictorul Stefan Dumitrescu si operele sale de arta
Arta din oase umane, Foto: disemvowel.wordpress.com
Arta din oase umane, Foto: disemvowel.wordpress.com

Prin jurul anului 1995, fotograful Francois Robert, fascinat inca de foarte mult timp de corpul uman insa in special de oase si de perfectiunea acestora, se afla la un eveniment in Michigan in cadrul unei scoli de medicina care scosese la lictiatie mai multe obiecte printre care si un schelet. Artistul nu a stat pe ganduri si a cumparat scheletul uman pe care respectiva scoala de medicina il folosea pentru predarea cursurilor de anatomie. Ideea de a transforma oasele intr-o veritabila opera de arta nu a survenit imediat, ci dupa cativa ani. Cu toate acestea, dupa cum am mentionat si in randurile anterioare, artistul a mai folosit oase de animale pe care le-a gasit in desert pentru a realiza in trecut cateva opere de arta.

Dupa cativa ani, artistul a inceput sa transforme mulaje realizate cu ajutorul oaselor scheletului in veritabile opere de arta, pornind de la ideea ca violenta de orice fel a avut si continua sa aiba un impact negativ asupra umanitatii.

Prin oasele umane artistul a incercat sa le insufle oamenilor frica de moarte in asa fel incat sa priveasca diferit orice act de violenta. Opera sa este cu adevarat una foarte interesanta si captivanta, dupa cum puteti vedea si in fotografiile urmatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.