Persoanele care sunt pasionate de astrofotografie digitala, pot utiliza cu incredere camere SLR. Pentru a obtine imagini cat mai bune, trebuie sa ai echipamentul potrivit, trebuie sa stii ce setari ale camerei DSLR se folosesc si cum sa focalizezi camera digitala. Daca nu focalizezi camera in mod corespunzator, atunci nu vei obtine imaginile clare pe care ti le doresti. Majoritatea oamenilor pasionati de astrofotografie digitala se concentreaza pe fotografii pitoresti si ale obiectelor ceresti.

Pentru astrofotografia digitala ai nevoie de o camera digitala SLR. Printre camerele foto recomandate pentru astrofotografie se afla Canon 5D Mark II, Canon 1000D si Nikon D5000. Atunci cand achizitionezi o camera pentru astrofotografie digitala, trebuie sa cauti una care nu face prea mult zgomot si care este foarte sensibila. Deasemenea, vei avea nevoie de un telescop care are apertura de cel putin 80 de milimetri si o lungime focala de cel putin 600 de milimetri. In afara cazului in care stii ca poti tine camera foto fara sa-ti tremure mainile, ar trebui sa cauti si un suport pentru a stabiliza instrumentul. In general vorbind, toate imaginile din cadrul astrofotografiei au nevoie de un anumit tip de editare, prin urmare, vei avea nevoie de un program de editare. Un program bun de editare digitala pentru asemenea imagini este ImagePlus. Acest program il poti achizitiona impreuna cu unele camere DSLR sau separat.

Este nevoie doar de cateva minute pentru a-ti configura camera foto in mod corespunzator pentru astrofotografie digitala. Nu trebuie sa fii pe modul automat atunci cand faci fotografii astronomice – camera trebuie sa fie mereu in modul manual. In cazul celor mai multe camere, poti schimba modul prin rotirea butonului la M. Timpul de expunere pe care il folosesti depinde de tine, insa multi oameni recomanda un timp de expunere de 4.0 pentru astrofotografia digitala. Trebuie sa setezi de asemenea calitatea de inregistrare a imaginii la brut, iar revizuirea imaginii ar trebui sa fie oprita. Iti vei examina fotografiile atunci cand le editezi, asa ca nu e nevoie sa pierzi timpul cu revizuirea imaginii fiindca trebuie sa obtii fotografiile astronomice din mers.

Citește și:  Ce este lumina zodiacala? Cand si cum poate fi aceasta vazuta?

Este absolut necesar ca aparatul foto sa fie focalizat in mod corespunzator atunci cand faci fotografii astronomice. Cea mai buna modalitate de a focaliza camera pentru astrofotografie digitala este prin utilizarea unei lupe. Lupa se ataseaza la vizorul de pe camera foto. Odata ce ai atasat lupa, cauta o stea cu o luminozitate medie. Pentru a impiedica lumina si alte distrageri sa-ti strice concentrarea asupra focalizarii aparatului foto, acopera-ti unul din ochi. Odata ce ai localizat o stea cu o luminozitate medie, activeaza focalizatorul camerei digitale SLR inainte si inapoi pana cand poti vedea steaua in mod clar. Va trebui sa focalizezi camera din nou, in fiecare noapte in care doresti sa faci fotografii astronomice, datorita gradelor diferite de intuneric.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.