Orașul Auckland este atestat istoric încă din anul 1350 când Maurii au descoperit o zonă bogată, cu sol fertil. La nivel mondial, Auckland are cea mai mare populație polineziană care trăiește în zona urbană. În perioada crizei din anii 80, multe companii și-au mutat sediul în regiune contribuind la dezvoltarea economică. Investițiile în turism au adus în zonă 75% din vizitatori din afara țării. Emigranții asiatici au contribuit la diversitatea culturală a regiunii în peisajul căreia au apărut moschei, temple și restaurante cu specific etnic.

Teatrul Auckland
Teatrul Auckland

Clima oceanică cu temperaturi maxime de 23.7°C (februarie) și 14.5°C (iulie), precum și faptul că este regiunea cea mai însorită a insulei, garantează vacanțe reușite. În Auckland ninge extrem de rar, dar plouă destul de des în tot timpul anului.

plaja Mission Bay
plaja Mission Bay

Auckland este supranumit și „Orasul velelor” datorită multiplelor posibilități de navigație din zonă. Cele mai cunoscute plaje din arealul Portului Waitemata sunt Mission Bay, Kohimarama, Devonport și Takapuna. Pe coasta de vest găsim cele mai populare zone unde se poate face surf: Piha, Muriwai și Bethells Beach. Pe Qeen Street, Britomart, Ponsonby Road, Karangahape Road, Newmarket și Parnell găsim cele mai cunoscute magazine, iar piețele de antichități din Otara și Avondale oferă o experiență alternativă de shopping pentru diminețile sfârșitului de săptămână. Cele mai mari mall–uri, Sylvia Park și Westfield Albany, sunt amplasate în suburbiile orașului.

Citește și:  Cele mai atractive destinații turistice pentru copii
Podul Portului Auckland
Podul Portului Auckland

Zona metropolitană are diverse puncte cu importante atracții turistice: Podul portului – o imagine simbolică a orașului, Primaria orașului – construită în 1911 are o sală de concerte cunoscută pentru acustica deosebită, Piața Aotea – locul unde se țin festivalurile de artă și se pot cumpăra obiecte de artizanat, Teatrul Auckland – renovat în anul 2000, Catedrala catolică St. Patrick, Eden Park – cel mai mare stadion al orașului, Sky Tower – cea mai înaltă clădire din emisfera sudică de 328 m.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.