Berea este una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice. Istoricii susţin că pasiunea oamenilor pentru bere şi pentru băuturi alcoolice în general a fost un factor ce a influenţat evoluţia noastră de la o societate de vânători şi nomazi la o societate agrară. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, s-a dovedit că berea poate fi folosită cu succes şi în multe alte scopuri, pe lângă cel evident.

Berea calmează durerea de burtă
Berea calmează durerea de burtă

• Calmează durerea de burtă

Pentru cei care au un stomac deranjat, o bere pe zi poate avea nişte efecte surprinzătoare. Acest lucru se întâmplă deoarece alcoolul are un efect anestezic, ajutând la reducerea durerii. Pentru a utiliza acest mic truc, trebuie să fiţi siguri că nu suferiţi de ulcer, gastrită sau ciroză. Tot berea poate fi un remediu eficient şi în combaterea mahmurelii, doar să nu se exagereze şi să se ajungă de unde s-a plecat…

• Dă lustru mobilei de lemn

În mod surprinzător, berea poate fi folosită pentru a da luciu mobilei. Se poate utiliza bere stătută, care nu mai are acid. Berea se toarnă pe o cârpă şi se şterge mobilierul de lemn, iar apoi se trece cu o altă cârpă uscată. Veţi fi uimiţi de câtă strălucire va primi suprafaţa.

• Marinează carnea

Nu contează ce fel de carne este preparată, berea face un sos pentru marinat excelent. Toate tipurile de carne pot fi marinate cu bere şi cu cât stă mai mult în sos, cu atât mai bine. Există o multitudine de idei, combinaţii dintre cele mai deosebite de condimente şi chiar fructe.

• Ajută la îndepărtarea limacşilor în mod natural

Limacşii sunt un parazit îngrozitor într-o grădină. În loc să se folosească chimicale pentru a-i omorî, mai bine se foloseşte ceva natural. O farfurie umplută cu bere proaspătă şi lăsată în grădină îi va ademeni. Aceştia vor fi atraşi de miros, vor bea şi se vor îneca în ea. Trebuie ca berea să fie reîmprospătată zilnic. Cu puţin noroc, în scurt timp, grădina va scăpa de aceşti paraziţi.

• Curăţă părul

Berea curăţă părul
Berea curăţă părul

Spălatul pe cap cu bere poate adăuga strălucire şi densitate părului moale şi mat. Poate constitui o alternativă naturală la toate şampoanele pline de substanţe chimice din magazine. Este nevoie doar să amestecaţi o bere cu un ou crud, iar apoi să-l folosiţi ca pe un şampon normal. Trebuie ţinut cont de faptul că amestecul îşi va pierde proprietăţile dacă nu este folosit în termen de câteva zile. Mai poate fi folosită berea simplă în loc de balsam. Se clăteşte părul cu bere, se lasă să se usuce, iar apoi se clăteşte din nou doar cu apă.

• Ajută aluatul să crească

De multe ori când se face un aluat se mai adaugă şi un agent de creştere, în general praful de copt. Cu toate acestea, mai există o alternativă. Utilizarea berii, mai exact bulele din băutură, combinate cu drojdia asigură creşterea aluatului. Dacă aluatul este prea gros, se mai adaugă bere; dacă este prea moale, se mai adaugă făină.

• Lustruieşte cuprul

Cu ajutorul unei beri se poate lustrui fundul pătat al unei oale de cupru sau orice alt obiect din acest metal. Se toarnă bere pe petele respective, se lasă să acţioneze timp de câteva minute, iar apoi se şterge. Petele vor fi îndepărtate, iar respectivul obiect va primi un finisaj lucios.

• Îmbogăţeşte solul

Berea se poate folosi pentru a îmbunătăţi creşterea plantelor. Drojdia şi celelalte extracte ce se găsesc într-o bere sunt foarte benefice pentru creşterea mai sănătoasă a plantelor.

• Înmoaie picioarele

Berea inmoaie picioarele
Berea inmoaie picioarele

Drojdia şi vitamina B din bere fac pielea de pe talpa piciorului mai moale şi ajută la curăţarea de piele moartă; alcoolul acţionează ca un antiseptic natural. Este nevoie doar un vas cu apă caldă şi o jumătate de bere stătută. E un tratament foarte bun înaintea unei pedichiuri. Se recomandă folosirea unor soiuri de beri mai închise la culoare. Acestea nefiind foarte procesate şi diluate, conţin mai mulţi antioxidanţi şi nutrienţi.

• Elimină petele de cafea sau ceai

Chiar dacă pare imposibil să eliminaţi petele de cafea sau cele de ceai de pe covor, puţină bere turnată direct pe pata respectivă ar ajuta la curăţarea ei aproape imediat. Trebuie frecat uşor materialul şi pata ar trebui să dispară. Procesul ar trebui repetat de câteva ori, pentru a îndepărta toate urmele.

• Curăţă bijuteriile din aur

Berea poate fi folosită pentru a readuce strălucirea unor vechi piese de bijuterii din aur. Procedeul este unul foarte simplu. Se toarnă puţină bere pe o bucăţică de material moale şi se freacă respectiva piesă de bijuterie. Se foloseşte un alt material curat şi uscat pentru a şterge bijuteria. Cel mai important lucru de care trebuie să se ţină cont este că doar berea blondă poate fi folosită, căci cea închisă la culoare poate duce la pătarea obiectului.

https://www.youtube.com/watch?v=TGjrUPKdJOc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.