Schitul Sfântul Arhidiacon Ştefan de la Luna Şes, oraşul Negreşti-Oaş din Satu-Mare reprezintă un complex monahal cu o complexitate arhitecturală, dar şi duhovnicească, format dintr-o biserică cu troiţă în stil maramureşean, casa monahală din lemn şi gard împletit în stil oşenesc.

biserica-de-lemn-din-luna-ses-judetul-satu-mare.jpg

Biserica cu hramul „Sfântul Arhidiacon Ștefan” a fost târnosită de PS Justin Hodea Sigheteanul, Episcopul Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, pe data de 5 mai 2012.

curte-biserica-de-lemn-din-luna-ses-judetul-satu-mare.jpg

Lucrările la obiectivul mănăstiresc de la Luna Șes și viitoarea staţiune de schi a oraşului Negreşti-Oaş au fost realizate cu ajutorul autorităţilor locale, ale bisericii, dar şi cu ajutorul donaţiilor primite.

poarta-cu-steaguri-biserica-de-lemn-din-luna-ses-judetul-satu-mare.jpg

Complexul monahal din Luna Șes a fost construit între anii 2008 și 2012, fiind târnosit pe 5 mai 2012 de către PS Justin Hodea Sigheteanul. Acest loc de rugăciune este dedicat Sfântului Arhidiacon Ștefan și se remarcă prin arhitectura sa specifică zonei Maramureș, cu elemente de artă tradițională și o integrare armonioasă în peisajul natural înconjurător.

turn-cu-cruce-biserica-de-lemn-din-luna-ses-judetul-satu-mare.jpg

În interiorul bisericii, vizitatorii pot admira elemente de artă religioasă tradițională și un decor ce evocă profunditatea și seriozitatea credinței ortodoxe. Schitul servește nu doar ca loc de rugăciune, ci și ca un punct de întâlnire cultural și spiritual pentru comunitatea locală și pelerinii din toate colțurile țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.