Biserica Greco-Catolică din Cămărzana, județul Satu Mare, reprezintă un exemplu vibrant al rezilienței și spiritualității greco-catolice. Înființată și sfințită în anul 2002, această biserică marchează renașterea comunității greco-catolice locale după decenii de interdicții și represiuni în perioada comunistă.
Din punct de vedere religios, revenirea foştilor credincioşii greco-catolici la Camarzana, după interzicerea Bisericii Greco-Catolice, s-a făcut fără probleme, deoarece încă din 1935, peste 80% din credincioşii greco-catolici au trecut la ortodoxie împreună cu preotul şi Consiliul parorhial de atunci (preot Teodor Corodan, epitrop Gheorghe Ionici) .
De-altfel, la Camarzana, cultul greco-catolic s-a reînfiinţat abia în 1998 şi reprezintă doar 3% din numărul populaţiei. Din 2003, Biserica Greco-Catolică din Camarzana deţine în proprietate şi casa parohială.
Această biserică nu este doar un loc de cult, ci un simbol al renașterii greco-catolice în Cămărzana, reflectând o comunitate care a păstrat vie tradiția și credința în ciuda adversităților. După reînființarea cultului în 1998, comunitatea a început să crească și să se dezvolte, culminând cu construcția noii biserici care servește astăzi ca un punct central pentru credincioșii greco-catolici din zonă.