Biserica reformată din comuna Păuleşti, localitatea Ambud, judeţul Satu Mare este destinată celor de confensiune calvinistă.

În 1779, familia nobilă locală, Teleki, a construit pentru enoriaşi o biserică din lemn. Biserica reformată actuală a fost ridicată în 1862, într-o zonă ferită de inundaţiile frecvente ale Someşului, cu sprijinul familiilor, a căror memorie este pastrată pe o placă funerară, prevazută cu stema, situată pe peretele sudic al bisericii.

biserica-reformata-din-ambud-judetul-satu-mare.jpg

Construcţia este caracteristică stilului utilizat la mijlocul secolului al XIX-lea şi corespunde edificiilor ecleziastice reformate, prin simplitatea şi armonia formelor arhitecturale.

turn-si-intrare-in-biserica-reformata-din-ambud-judetul-satu-mare.jpg

Construită în stil romantic, biserica se închide printr-o absidă semicirculară, turnul octogonal părând mic în comparaţie cu dimensiunile navei.

placuta-comemorativa-biserica-reformata-din-ambud-judetul-satu-mare.jpg

Interiorul este decorat sobru, cu elemente care accentuează importanța meditației și introspecției. Fiecare colț al bisericii este gândit să faciliteze concentrarea și rugăciunea personală.

Biserica nu este doar un loc de rugăciune, ci și un centru vital pentru viața comunității. Aici se organizează evenimente culturale și întâlniri care întăresc legăturile dintre membrii comunității, demonstrând rolul bisericii ca punct de întâlnire socială și spirituală.

biserica-reformata-din-ambud-judetul-satu-mare-imagine-din-lateral.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.