Biserica Reformată din oraşul sătmărean Tăşnad a fost construită în anul 1476, în timpul lui Laszlo Gereb de Vingart, episcop de Alba Iulia, rudă cu regele Matei Corvin.
Iniţial, biserica era de confesiune romano-catolică, dar în secolul al XVI-lea, în urma trecerii unui număr mare de credincioşi la cultul protestant, a devenit reformată. Clădirea a fost avariată grav în 1660, în timpul atacului turcilor şi nu a mai fost folosită aproape 100 de ani.
Restaurarea bisericii medievale s-a încheiat în 1770, iar ulterior a fost renovată de mai multe ori. Turnul a fost ridicat în perioada 1814-1822, în stil baroc nou, iar în interiorul său se află două clopote. Clopotul mic s-a inaugurat în anul 1796 şi a fost înlocuit în 1843, iar cel mare s-a turnat în 1836 şi a fost înlocuit în 1923. Orga a fost realizată în anul 1871 de Loyl Jozsef din Viena.
În 2011, în turnul bisericii, s-a descoperit o ladă veche, datând din 1804, în care au fost găsite 31 de monede de argint, 54 de bronz şi 50 de scoici cu pete aurii. Monedele datează din secolul al XVII-lea şi au fost expuse la muzeul oraşului.
Clădirea Bisericii Reformate din Tăşnad este monument istoric.
Biserica a fost martora multor evenimente istorice, inclusiv invazii și schimbări de regimuri, fiecare lăsându-și amprenta asupra structurii și comunității.
Recent, biserica a fost inclusă în programe de turism cultural, atrăgând vizitatori din întreaga lume interesați de patrimoniul arhitectural și spiritual al regiunii.
Legende locale spun că biserica ar ascunde în zidurile sale relicve și obiecte cu puteri neobișnuite, legate de personalitățile istorice care au frecventat acest loc sacru.
De asemenea, biserica organizează anual evenimente culturale și religioase care reînvie tradițiile medievale, oferind o fereastră către trecutul bogat al Tășnadului.