Mănăstirea Scărișoara Noua, închinată Sfântului Ioan Botezatorul, este o mânăstire înființată în anul 1991 de comunitatea de moți stabiliți în satul Scărișoara Nouă, în urma reformei agrare din anul 1924. Mânăstirea din Scărișoara Nouă cuprinde biserica în stil bizantin, chilii, anexe gospodărești, turnul-clopotniță și chilii pentru pelerini.

poarta-de-intrare-in-biserica-sf-ioan-botezatul-din-scarisoara-noua-judetul-satu-mare.jpg

Biserica, a cărei piatră de temelie a fost aşezată în 1991, are o pictură realistă, bizantină, făcută de pictorul Ioan Botiş, între anii 2007-2009. Pictura impresionează prin culori, predominante roşul şi albastrul. Culorile creează o ambianţă deosebită, de relaxare şi linişte.

biserica-sf-ioan-botezatul-din-scarisoara-noua-judetul-satu-mare.jpg

Altarul de vară al ansamblului a fost ridicat între 2008-2010 în stil tipic maramureşean. Este făcut din lemn de stejar şi acoperit cu draniţă. L-au construit meşteri pricepuţi din Maramureş, fiind o adevărată bijuterie arhitecturală. El a fost poziţionat în spatele bisericii, în pădurea de salcâmi. Altarul se foloseşte pentru oficierea slujbelor sărbătorilor de pe perioada verii.

turnuri-de-la-biserica-sf-ioan-botezatul-din-scarisoara-noua-judetul-satu-mare.jpg
panorama-cu-biserica-sf-ioan-botezatul-din-scarisoara-noua-judetul-satu-mare.jpg
curtea-si-biserica-sf-ioan-botezatul-din-scarisoara-noua-judetul-satu-mare.jpg

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.