Bonaire este o insulă care face parte din Antilele Olandeze având o suprafață de 288 de kilometri pătrați. Este unul dintre cei mai mari producători de sare din zonă, iar clima sa, cu mici variații de temperaturi de-a lungul sezoanelor este optimă pentru băile de soare și scufundări. Ea este cea mai puțin dezvoltată insulă din grupul ABC: Aruba, Bonaire și Curacao fiind însă cea mai „eco – friendly” dintre toate păstrând o grijă deosebită pentru infrastructura fragilă a coralului.
Bonaire este un loc extraordinar ce poate fi transformat subit în propria casă datorită peisajelor și familiarității lor vecine cu liniștea, confortul și siguranța unui loc ideal, dar care este materializat.
Unul din punctele în plus pentru Bonaire, care se datorează dimensiunii acesteia este faptul că totul este accesibil, fiecare putând să se bucure mai ușor de bogățiile sale. Aproximativ 40% din oaspeții Bonaire – ului au revenit pentru nenumărate ori aici.
Populația este formată dintr-un amestec de naționalități și background-uri etnice. Cele mai multe cartiere au centre sociale și culturale, unde rezidenții se întâlnesc. De asemenea, sunt o mulțime de biserici adunate de-a lungul insulei, precum și școli sau centre de zi pentru familiile care lucrează.
Bonaire este cunoscut pentru dragostea sa față de natură. A devenit o tradiție pentru multe generații înțelegerea importanței naturii și poziției unice pe care insula o posedă. Ea are o lungă istorie a conservării mediului acvatic, pornind de la protejarea speciilor de țestoase în anul 1961, prohibiția pescuitului în 1971 și protejarea coralilor, vii sau morți, în anul 1975. Între anii 1970 și 1980, parcul „Marine” a instituit primul sistem de ancorare permanentă a bărcilor.
Parcul Național „Washington – Slagbaai” este amplasat în nord – estul insulei, însumând aproximativ 14.000 de acri. Acesta cuprinde două plantații mai vechi „Washington” și „Slagbaai” care aprovizionau cu sare, cărbune, extract de aloe și capre exportul din Curacao spre Europa. Plantația Washington a fost apărată în anul 1969, după moartea proprietarului său. Acesta a negociat cu guvernul ca, după ce va deceda, plantația să rămână așa cum este, pentru vizitatori. Parcul Național Washington a fost fondat în mai 1969 transformându-se în primul sanctuar natural zona Antilelor.
Klein Bonaire este un alt aspect de vizitat, reprezentând o mică insulă nelocuită localizată pe coasta Bonaire – ului, la o distanță de o jumătate de milă una de cealaltă. Suprafața insulei nelocuite este de 1.500 de acri. Dezvoltarea acesteia a început de câteva ori în trecut, finalizându-se cu un insucces în anul 1955. Localnicii grijulii au dorit să o salveze de la dezastrele expansiunii luând naștere Fundația Conservarea Insulei Klein Bonaire.
Datorită istoriei lungi dedicate conservării mediului exterior, insula este un loc ideal pentru biologii marini în vederea derulării programelor de cercetare. Proiectele demarate nu au în vedere doar activitatea acvatică ci cuprind și tematici despre floră, faună și arheologie.
Proiectele de voluntariat sunt foarte bine primite, astfel că orice pasionat se poate implica și poate renunța la țara lui pentru o perioada scurtă de timp în detrimentul băilor de soare și a contactului intens cu natura.