Botoxul sau este una dintre cele mai puternice, daca nu cea mai puternica otrava din lume, spun specialistii, de trei milioane de ori mai puternica decat cianura (o sare a acidului cianhidric), de 140 de mii de ori mai tare decat arsenicul (denumit popular soricioaica) sau stricnina (extrasa din semintele unei plante din zona tropicala – Strychnos nux vomica). Experimentele pe soareci au aratat ca doza letala este de 1 nanogram/ kg. Prin comparatie, s-a dedus ca 70 de nanograme sunt suficiente pentru a omori un om, un singur miligram poate ucide 14 000 de persoane, un comprimat de 1 gram (cat o aspirina) ar fi letal pentru 14 milioane de oameni, cu cateva pastile s-ar putea « elimina » populatia unei tari intregi.

Animatie - injectie cu botox pentru buze
Animatie – injectie cu botox pentru buze

Toxina botulinica este un neurotoxic eliberat de bacteria Clostridium Botulinum, avand ca efect blocarea eliberarii de acetilcolina, la nivelul nervilor motorii, impiedicand contractia acestora si provocand, printre altele, paralizia muschilor respiratorii si, deci, asfixierea.

In doze foarte slabe, botoxul, in combinatie cu acidul hialuronic, este utilizat pentru operatiile estetice de eliminare a ridurilor. Acestea, insa, din pricina marii toxicitati a botoxului (chiar daca folosit in doze extrem de mici) pot genera o serie de efecte secundare, reversibile, este adevarat, precum „caderea” pleoapelor, diminuarea tonusului muscular, diminuarea capacitatii de expresie a fetei etc. Specialistii mai spun ca, interventiile, in scop estetic, cu botox, nu trebuie facute decat in zona superioara a fetei (frunte, coltul exterior al ochilor), in partea inferioara putand antrena miscari anormale, incontrolabile ale gurii. De asemenea, trebuie stiut ca rezultatele pozitive ale unei astfel de operatii sunt temporare, durand in jur de sase luni.

injectiile cu botox - infrumusetare sau mit
injectiile cu botox – infrumusetare sau mit

Cercetarile au aratat ca, in categoria celor mai periculoase substante, ale otravurilor celor mai puternice, mai intra, de exemplu, plutoniul (sub forma de nitrati, elemente chimice, de sinteza, radioactive), poloniul (tot radioactiv, obtinut din uraniu), veninul provenit de la sarpele marin Chitulhia Belcheri (Hydrophis-belcheri), batrachotoxina (secretata de anumiti batracieni), precum si Clostridium Difficile – o bacterie foarte periculoasa, care poate declansa boli grave la nivelul stomacului. Gradul de periculozitate al unor astfel de substante a fost stabilit, in urma unor analize amanuntite, in laboratoare specializate, rezultatele fiind publicate in reviste de toxicologie, chimie, farmacologie si medicina.

1 COMENTARIU

  1. Cat costa aceasta substanta va rog sa imi spune-ti !!!!!! sau sa ma sunati pe acest numar de telefon … 0755574137 va roggg frumos !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.