Broasca de copac africana traieste in regiunile impadurite tropicale si subtropicale umede din Guineea, Nigeria, Camerun, Congo, Uganda si Kenya. Prefera zonele montane, dar si cele umede de ses, cu mlastini cu apa dulce, rauri si balti din locuri forestiere puternic distruse.

Aceasta specie este numita si broasca modesta, are denumirea stiintifica de Leptopelis modestus si face parte din familia Hypoliidae, ordinul Anura.

Paticularitatea acestei specii consta in pata intunecata de pe partea dorsala in forma de clepsidra. In rest coloritul corpului este maroniu-deschis sau gri, pe partea ventrala albicios. Are capul mare, ochii bulbucati orientati inainte, timpanele bine evidentiate, iar gura foarte lata.

Broasca de copac africana este o specie terestra, care isi petrece timpul mai mult pe uscat si mai putin in apa. Masculul este mai mic decat femela, are lungimea corpului de 2,5-3,5 cm, iar femela masoara intre 3,6-4,1 cm.

In perioada de imperechere masculii se aduna in zona apelor si emit cantece lungi caracteristice lor, care se aseamana cu niste plescaituri in timp ce isi umfla sacul vocal de culoare verde sau albastru strident.

Citește și:  Aepyornis maximus, pasărea alergătoare elefant din Madagascar

Masculii se bat intre ei pentru a-si apara teritoriul unde sa cante si sa-si atraga femela. Femelele isi depun ouale in apa in perioada de primavara si vara.
Riscul de disparitie al acestei specii este mic, desi este amenintata de pierderea habitatului natural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.