Broasca lui Hochstetter este un amfibian de marime mica (nu depaseste lungimea corpului de 3,5-5 cm) din Noua Zeelanda, mai exact in partea de nord. Face parte din grupul celor trei specii de broaste ale Noii Zeelande, care nu mai apar in alte regiuni ale globului, decat acolo.

Are corpul relativ mic si de aceea este greu de observat in mediul sau natural in care traieste, mai ales ca este perfect camuflata si de coloritul pielii sale in nuante maronii cu pete si pustule intunecate cum au broastele raioase. Are capul mare, botul rotunjit cu deschiderea larga si ochii bulbucati, cu irisul de culoare inchisa, in spatele lor se pot vedea cele doua membrane timpane externe.

Membrele anterioare sunt mai mici si mai putin musculoase decat cele posterioare, au degete lungi prevazute cu membrane interdigitale ce ii ofera posibilitatea de a inota cu usurinta in apa. Conform cercetatorilor aceste broaste au anumite caracteristici anatomice care ar corespunde unor anumite specii de fosile ce sunt vechi de acum 195 milioane de ani, din perioada Jurasicului.

Citește și:  Cameleonul panteră (Furcifer pardalis), își schimbă coloritul des

Broasca lui Hochstetter (Leiopelma hochstetteri) din Noua Zeelanda, un amfibian mic

Broasca lui Hochstetter este o specie nocturna care isi vaneaza prada noaptea, o prinde brusc cu limba si o inghite intreaga (timp in care inchide pleoapele si isi roteste globii oculari, apasand in jos si marind presiunea din gura). Aceasta consta din insecte si alte mici vietuitoare, prada vie si starvuri, in general animale nevertebrate de dimensiuni reduse. Isi cauta prada pe sol in tufisuri si stratul de vegatie umeda, dar si in apa, in balti, iazuri si alte cursuri de ape lente.

Reproducerea este in perioada lunilor de vara, femela depune ouale, larvele se dezvolta complet in interiorul acestora, iar dupa eclozarea lor apar direct mici broscute asemanatoare adultilor in miniatura.

Broasca lui Hochstetter are denumirea stiintifica de Leiopelma hochstetteri, face parte din ordinul Anura, familia Leiopelmatidae. Riscul de disparitie al acestei specii este redus, insa in Noua Zeelanda este protejata prin lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.