Romulus Vuia a fost un etnolog, etnograf, antropolog și folclorist român. În 1923, a întemeiat Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cel dintâi muzeu etnografic din România. În 1929, a întemeiat Parcul Etnografic Național din Cluj, care îi poartă astăzi numele, cel dintâi muzeu etnografic în aer liber din România.

A întemeiat Institutul de Etnografie și Folclor al Academiei Române. A realizat, între 1910 și 1960, o culegere de folclor însumând peste 1300 de piese. Bustul său veghează orașul Cluj – Napoca.

bustul-lui-romulus-vuia-din-cluj-napoca-judetul-cluj.jpg

Bustul lui Romulus Vuia este amplasat strategic într-o zonă frecventată de locuitori și turiști, servind ca sursă de inspirație și educație. Fiecare detaliu al bustului reflectă respectul și admirația comunității pentru contribuția sa excepțională la știința etnografică.

vedere-cu-bustul-lui-romulus-vuia-din-cluj-napoca-judetul-cluj.jpg

Peste decenii, lucrările și instituțiile fondante de Vuia au continuat să influențeze generații de cercetători și vizitatori. Parcul care îi poartă numele este nu doar un spațiu de recreere, ci și un centru vital de cercetare și prezentare a tradițiilor populare românești.

imagine-din-lateral-cu-bustul-lui-romulus-vuia-din-cluj-napoca-judetul-cluj.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.