Canionul Şapte Scări este situat în Munţii Piatra Mare, judeţul Braşov, la o altitudine de aproximativ 1.000 de metri, fiind cele mai mari chei ale masivului şi unul dintre principalele obiective turistice din zonă.

Defileul a fost săpat de apele râului Şipoaia în calcarele vechi şi are o lungime de 160 de metri. Diferenţa de nivel este de 58 de metri şi se prezintă sub forma a şapte trepte formate în urma rupturilor de pantă, peste care curge apa. Înălţimea scărilor variază de la 2,5 metri până la 14 metri. Canionul este foarte îngust şi are pereţii aproape verticali, cu o înălţime de peste 50 de metri, aceştia fiind erodaţi în permanenţă de căderea de apă.

Canionul Şapte Scări este uşor accesibil pentru turişti, el aflându-se la aproximativ o oră de mers de localitatea Timişul de Sus şi Dâmbul Morii, de la Cabana Dâmbu Morii, urmând traseul cu banda galbenă.

canionul-7-scari.jpg

În perioada iulie-octombrie 2013, în urma unei investiţii de 300.000 de lei realizate de către Regia Locală a Pădurilor Săcele, Canionul a fost renovat, fiind redeschis în luna noiembrie a aceluiaşi an. Scările şi pasarelele sunt realizate din fier zincat, astfel că traseul poate fi acum parcurs în siguranţă şi este accesibil atât copiilor, cât şi persoanelor fără condiţie fizică.

Citește și:  Monumentul Generalului Eremia Grigorescu din Targu Bujor : Obiective turistice Galaţi

Canionul poate fi traversat în aproximativ o jumătate de oră.  În zonă, s-au montat panouri de informare, iar la baza canionului au fost construite vetre de foc şi s-au instalat bănci şi mese noi. În prezent, se lucrează la proiectul de construcţie a unei tiroliene.

Canionul este închis în perioada iernii, deoarece scările îngheaţă, iar pericolul de accidentare este foarte mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.