Se află într-un decor de vis, natural, la poalele munților Făgăraș și în apropierea unui obiectiv istoric și religios deosebit – mănăstirea Sâmbăta de Sus. Zona este ideală pentru drumeții montane, plimbări pe ulițele caselor cu aspect pitoresc și activități sportive de iarnă pe pârtia din apropiere.

Chiar dacă drumul de acces spre Casa Ardeleană din Sâmbăta de Sus pare dificil de parcurs, turiștii s-au declarat încântați de sejururile petrecute în această unitate de cazare. Reprezintă o afacere de familie, cu gazde extrem de primitoare și vesele.

Casa Ardeleană din Sâmbăta de Sus este încadrată categoriei de 3 stele și oferă cazare de 24 de locuri în 13 camere single, duble și apartamente. Majoritatea camerelor dispun de băi private, dar încăperile de la mansardă sunt prevăzute cu o baie comună.

Camerele single sunt 2 la număr, dar la cerere se pot închiria și camere duble în regim single. Camerele single ale pensiunii Casa Ardeleană din Sâmbăta de Sus măsoară 16 metri pătrați și sunt pe cât de mici, pe atât de tihnite și vesele. Decorul este jucăuș, prin prisma accesoriilor sub forma pernuțelor colorate, a nuanțelor așternuturilor și abțibildurilor prinse pe pereți. Patul este single, dar încăpător, iar zona de relaxare dispune de măsuță cu scaun. Baia este amenajată în stil clasic, în culoarea albă și dispune de chiuvetă și vas de toaletă. Dușul este atașat peretelui camerei de baie, sub forma unui furtun cu pară de duș, dar nu există cădiță sau măcar un mod de delimitare a spațiului destinat spălării corpului. Podeaua băii servește ca și podea de duș.

Camerele duble ale pensiunii Casa Ardeleană din Sâmbăta de Sus au o suprafață ceva mai mare, de 18 metri pătrați și dispun și ele de baie privată. Aceste camere au pat matrimonial, dublu, noptiere, comodă tv și zonă de relaxare sub forma scaunelor cu măsuță de cafea. Decorul este foarte vesel și diferă de la cameră la cameră, în funcție de culori. Combinațiile cele mai drăgălașe sunt de roșu cu alb și maro închis, verde cu albastru și crem, verde cu roșu și alb, negru cu galben și roșu. Aceste camere dispun și de variante de paturi twin, unele alăturate și altele complet separate. Baia unei camere duble este ceva mai spațioasă decât cea din camera single și în culori mai vesele, de roșcat cu alb. Facilitățile de duș sunt dintre cele mai simple, furtunul fiind atașat chiuvetei, iar podeaua băii reprezentând podeaua dușului.

Citește și:  Castelul Bathyanyi: Obiective turistice Bihor

Casa Ardeleană din Sâmbăta de Sus deține și camere duble superioare, cu o suprafață de 30 de metri pătrați. Acestea se găsesc sub formă de căsuțe separate, cu balcon privat ce dă înspre grădină. Camerele duble superioare sunt pline de accesorii decorative foarte vesele, ce contribuie la buna dispoziție a clienților. Decorurile sunt pline de culori contrastante (roșu și verde, crem și maro închis, galben și alb sau negru) și de tablouri, pernuțe, ornamente de pereți. Mobilierul este compus din noptiere, comodă tv, scaune cu măsuță și dulap mare pentru haine. Baia camerei duble superioare este prevăzută cu cabină de duș, separată de chiuvetă și vasul de toaletă.

Apartamentele de 4 locuri ale pensiunii Casa Ardeleană ocupă o suprafață de 35 de metri pătrațiși sunt amenajate de sine stătător, în căsuțe gen bungalouri. Acestea conțin două dormitoare matrimoniale, cu baie privată. Atmosfera este foarte veselă, în culori aprinse și cu multe ornamente murale. Mobilierul este de strictă necesitate – zonă de relaxare pe balcon, dulap, noptiere și comodă tv. Baia are fereastră pentru aerisire, dar dușul este atașat chiuvetei.

Apartamentele de 5 locuri ale pensiunii Casa Ardeleană din Sâmbătă de Sus sunt amenajate cu câte 3 dormitoare, fiecare având o suprafață de 25 de metri. E vorba despre un dormitor cu pat matrimonial, un dormitor cu paturi twin și un dormitor cu pat single. Baia este la comun și dușul este cel practic, cu furtun atașat la chiuvetă. Culorile decorului sunt principalul atu al acestei suite, fiind din cale afară de intense și vesele.

Camerele pensiunii Casa Ardeleană din Sâmbăta de Sus au televizoare și canale prin cablu tv, internet în rețea wireless, frigider, încălzire cu calorifere și geamuri termopan. În băi se asigură prosoape curate.

Micul dejun nu este inclus în prețul camerelor. Turiștii pot opta pentru mese în regim propriu, în bucătăria pensiunii, prevăzută cu frigider și sală de mese. În curte este amenajată o terasă cu facilități pentru grătar. Există un foișor din lemn cu aspect romantic.

Curățenia, raportul calitate preț și amabilitatea deosebită a gazdelor sunt cele mai apreciate de către turiștii cazați la pensiunea Casa Ardeleană din Sâmbăta de Sus. Împrejurimile verzi și vecinătatea cu mănăstirea Brâncovenilor sau grota Părintelui Arsenie Boca reprezintă și ele puncte forte. Nemulțumirile s-au legat de lipsa meselor, mai ales că în jurul Casei Ardelene nu se află localuri sau restaurante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.