Este amplasată pe strada Bârsești, din Târgu Jiu, într-o zonă liniștită și verde a orașului, chiar la intersecția drumurilor ce duc spre unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice ale zonei: Ansamblul Sculptural Constantin Brâncuși, Mănăstirea Tismana și Cula Cornoiu.

Casa Danielescu din Târgu Jiu este amenajată într-un fost conac boieresc construit în anul 1925. La exterior, dispune de un aspect domnesc, cu fațade clasice, elegante, ornamentate cu broderie albă în piatră, iar la interior, atmosfera îmbină ingenios elemente rustice tradiționale cu elemente confortabile, contemporane, asigurând sejururi plăcute într-un decor cu iz interbelic.

Casa Danielescu din Târgu Jiu face parte din categoria unităților hoteliere de 4 stele și dispune de 11 spații de cazare, sub mai multe forme. Camerele sunt duble standard, duble superioare și suite.

Camerele duble standard ale Casei Danielescu din Târgu Jiu sunt exclusiv camere matrimoniale, cu un singur pat, având suprafețe de 20 de metri pătrați. Atmosfera este romantică, prin prisma accesoriilor textile ce dau camerelor un aer intim, plăcut și prin prisma combinațiilor de culori suave – alb, crem, roz pal. Camerele duble standard se regăsesc la mansardă, iar acoperișul în pantă contribuie la impresia de încăperi ideale pentru tinerii îndrăgostiți. Mobilierul cuprinde noptiere, zonă de relaxare sub forma fotoliilor, spațiu pentru bagaje, comodă tv cu uși, dulap de haine. Băile au cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă, iar combinația de culori deschise și luminoase continuă stilul încăperii.

Camerele duble superioare ale Casei Danielescu din Târgu Jiu au suprafețe generoase, de câte 30 de metri pătrați fiecare și sunt prevăzute și cu balcoane private. Sunt tot camere matrimoniale, cu un singur pat dublu, pentru cupluri, de dimensiuni mari. Camerele superioare dispun de noptiere, fotolii rotunde din piele și măsuță de cafea ca zonă de relaxare, comodă cu numeroase sertare pentru depozitarea bunurilor personale, dulăpior pentru televizor, dulap de haine. Decorul este un strop mai sobru, în combinații elegante de roșu, auriu, galben și roz pal la care se adaugă culoarea închisă a lemnului de mobilier. Terasele mari ale camerelor superioare duble oferă vedere la grădina Casei Danielescu din Târgu Jiu. Băile sunt mari, luminoase și modern utilate cu cele necesare: cabină de duș, vas de toaletă și chiuvetă.

Suitele din cadrul Casei Danielescu din Târgu Jiu au suprafețe și mai mari, de câte 40 de metri pătrați fiecare și sunt ideale pentru cei care doresc să petreacă sejururi boierești. O suită se compune din cameră de zi, dormitor, balcon și baie privată. Camera de zi dispune de o canapea extensibilă, măsuță decorativă, comodă cu sertare și oglindă. Dormitorul este matrimonial, cu pat dublu și noptiere, zonă de relaxare compusă din fotolii de piele și măsuță de cafea, dulap pentru haine, comodă tv și spațiu de depozitare a genților. Balconul este piesa de rezistență a suitelor, datorită aspectului boieresc, cu coloane rotunjite și frumos sculptate în piatră. Pe terase se asigură o altă zonă de relaxare fie sub forma fotoliilor, fie sub forma mesei cu scaune. Baia suitei din cadrul Casei Danielescu din Târgu Jiu este spațioasă și modernă, prevăzută cu cabină de duș, vas de toaletă și chiuvetă.

Citește și:  Primaria din Ramnicu Valcea - Corpul de control primar : Obiective turistice Vâlcea

Peste tot în camerele duble și suitele Casei Danielescu, turiștii au la dispoziție aer condiționat, acces gratuit la rețeaua de internet wireless, frigider cu minibar, televizor și canale prin cablu, telefon, halate, papuci de unică folosință, articole cosmetice gratuite și uscător de păr.

Costul cazării include și micul dejun. Restaurantul din cadrul Casei Danielescu Târgu Jiu este un loc plin de tradiție românească, atât din punct de vedere culinar, al preparatelor servite, cât și din punctul de vedere al decorului. Restaurantul are o capacitate de 60 de locuri și este amenajat într-o atmosferă simplă, plăcută, cu mobilier din lemn. Este ideal pentru organizarea unor evenimente private intime și a cocteilurilor din mediul de afaceri. Preparatele reprezentative sunt cele pe bază de vânat, pește și vită.

Există și o cafenea, cu o capacitate de 40 de locuri, aceasta fiind împărțită pe zone de fumători, respectiv nefumători. Terasele Casei Danielescu din Târgu Jiu sunt în număr de 3 și pot acomoda până la 100 de persoane.

Oamenii de afaceri sunt bineveniți, având la dispoziție și o sală de conferințe modern echipată și prevăzută cu 20 de locuri.

Cel mai îndrăgit punct de atracție al Casei Danielescu din Târgu Jiu îl reprezintă piscina în aer liber, cu șezlonguri și umbreluțe de jur împrejur.

Parcarea este privată și se pune la dispoziția clienților în mod gratuit, fiind prevăzută cu locuri pentru toți cei cazați la interior.

Curățenia, confortul și profesionalismul personalului hotelier au primit note foarte bune din partea clienților Casei Danielescu din Târgu Jiu. Farmecul arhitectural al clădirii a reprezentat unul dintre detaliile inedite ale sejurului petrecut aici de turiști. Aceștia au lăudat grădina și micul dejun. Nemulțumirile s-au legat de conexiunea slabă la internet.

casa-danielescu-targu-jiu.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.