Casa Osborne, aflata in Cowes, Anglia, a servit drept resedinta de vara a reginei Victoria, aceasta, impreuna cu printul Albert, achizitionand, la cinci ani dupa ce s-au casatorit, respectivul conac de pe insula Wight. Frumoasa proprietate se afla pe un domeniu ce acopera circa 138 de hectare. Si, de fapt, cladirea pe care cuplul regal a cumparat-o la inceput nu este aceeasi cu cea pe care astazi o putem admira.
Regina Victoria si printul Albert au decis sa darame vechiul edificiu, ridicand in locul acestuia o resedinta si mai mare, in stil neorenascentist italian, cu doua turnuri ce seamanau cu niste campanile, aflate vizavi de stramtoarea Solent.
Cel care a fost ales sa proiecte Casa Osborne este arhitectul Thomas Cubitt, numai ca printul Albert a preferat sa se ocupe indeaproape de lucrarile de contructie la superbul conac. Preocuparile lui s-au indreptat, de fapt, mai mult spre interioarele opulente si spre gradina, locul preferat pentru promenada al reginei Victoria.
In apropiere de conacul Osborne, s-a decis construirea unei cabanute elvetiene, destinata celor noua odrasele regale, precum si copiilor acestora. Aceasta cabanuta elvetiana era locul unde se invatau mai multe indeletniciri domestice, cum ar fi gradinaritul sau gatitul. Sa nu uitam, totusi, ca regina era foarte interesata de gradinarit, preocupandu-se si de educatia pe care nepotii ei urmau sa o primeasca in acest sens.
Tot in apropierea Casei Osborne, se mai afla si o superba biserica, si anume St. Mildred, situata de fapt in Wippingham. Se crede ca cel care a proiectat acest lacas sfant a fost insusi printul Albert. Si, de altminteri, in aceasta biserica au fost inmormantati si cativa membri ai familiei Mountbatten. Dupa ce printul Albert s-a stins din viata, in anul 1861, regina Victoria a inceput sa se simta tot mai singura. Ulterior, membrii familiei o gaseau petrecand tot mai mult timp in Casa Osborne, probabil in amintirea sotului ei care iubise foarte mult aceasta resedinta de vara.
Mai tarziu, si anume in anul 1891, avea sa fie construita Sala Durbar, special pentru banchetele care urmau sa se tina aici. Aceasta incapere impresioneaza prin decoratiunile superbe in stil indian, care s-au aflat sub stricta supraveghere a tatalui lui Rudyard Kipling, John Lockwood Kipling. Fix la zece ani de la construirea Salii Durbar, regina Victoria a murit in dormitorul sau din resedinta Osborne si, dupa acest eveniment tare regretabil, casa a fost donata statului de catre Eduard al VII-lea.
Din anul 1903 si pana in 1921, Casa Osbourne avea sa gazduiasca orele pregatitoare pentru Colegiul Maritim Regal. In prezent, inca mai pot fi vazute multe incaperi ce dateaza chiar de pe timpul reginei Victoria, una dintre cele mai emblematice figuri ale regalitatii engleze.