Cascada Niagara este considerata cea mai frumoasa cascada din intreaga lume si se afla pe raul Niagara care se varsa in doua mari lacuri, Lacul Erie si Lacul Ontario. Cele doua lacuri se afla la granita dintre Canada si Statele Unite ale Americii. Aceasta regiune este impartita in doua parti datorita Insulei Goat care imparte Niagara in doua parti, de partea canadiana este Horseshoe Falls, iar de partea americana este American Falls.

Cascada Niagara1

Aceasta cascada a luat nastere in urma topirii ghetarilor si in acest moment Cascada Niagara nu este cea mai mare cascada din lume, insa este cea mai lunga, avand mai mult de sase milioane de metri cubi de apa care cad in mai putin de un minut, insa media este de patru milioane de metri cubi pe minut.  Inca din secolul al XIX-lea aceasta minune a naturii a fost folosita intr-un scop energetic, si astfel este o sursa importanta de energie hidroelectrica.

De partea canadiana, cascada este mult mai mare decat in partea americana, iar in timpul verii debitul de varsare a apei este de 100.000 de metri cubi de apa pe secunda, iar in timpul anotimpului ploios aceasta poate sa curga si cu 202.000 de metri pe secunda, ceea ce reprezinta un numar foarte mare pentru o cascada. Datorita curentilor foarte puternici si a vitezei cu care se varsa apa in aceasta cascada, apa nu este asa cum o stim, ci are o culoare verde si asta datorita eroziunilor si a sarurilor dezvoltate de acest efect asupra rocilor, estimandu-se aici ca este vorba de peste 60 de tone pe minut.

Citește și:  Plaza Mayor din Madrid: Obiective turistice Spania - Madrid

Cascada Niagara11

Fiind o atractie cu renume pentru turistii din intreaga lume, la Cascada Niagara s-au turnat si cateva filme, inca din anul 1953 cand s-a jucat filmul “Niagara”, in care Marilyn Monroe şi Joseph Cotten erau actori principali, pentru ca in 1980 sa se filmeze “Superman II”, apoi “Niagara: Semne şi Minuni, Mituri şi Magic”. O mare parte din episoadele  ”Return of Technodrome” sau seria de desene animate “Testoasele Ninja” isi aveau disputa in apropierea acestei cascade.  Si  David Copperfield a fost aici la Cascada Niagara in anul 1999 cand a trecut peste aceasta.

Cascada Niagara111

Cascada Niagara este un loc in care oamenii vin pe tot parcursul anului, insa pe timpul verii, turistii care vin aici sunt intr-un numar foarte mare, deoarece pot sa admire cascada atat noaptea, cat si ziua.  Numarul de turisti care au vizitat Cascada Niagara in 2007 a fost de 20 de milioane, pentru ca in anul 2009, peste 28 de milioane de oameni sa viziteze aceasta minune a lumii care desparte doua mari state.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.