Castello di Sarre, aflat in Sarre, un mic oras din Valea Aosta, Italia, este o cabana regala de vanatoare, ce a apartinut lui Victor Emmanuel al II-lea de Savoia, primul rege al Italiei unificate. Si, de fapt, incepand cu prima jumatate a secolului al XI-lea, Valea Aosta, situata in nord-vestul Italiei, se afla sub controlul Casei de Savoia, ce mai tarziu avea sa devina o familie regala. Insa acest fermecator castel a devenit cabana de vanatoare a primului rege abia in secolul al XIX-lea.
Situat la inaltimea unei coline, intr-un loc idilic, Castello di Sare, cunoscut si drept Castello reale di Sarre dainuie, precum un strajer de nadejde, peste Valea Aosta. Cat despre anii constructiei, nu se cunosc foarte multe detalii, insa cu toate acestea, unii istorici sunt de parere ca impozanta structura a fost ridicata undeva prin secolul al XI-lea. Mai apoi, castelul avea sa treaca in proprietatea mai multor familii aristocratice din regiunea respectiva, insa pana in anul 1708, cand baronul Jean-Francois Ferrod a dispus achizitionarea impresionantului domeniu.
De altminteri, acesta a si fost momentul in care castelul a renascut, baronul ordonand reconstruirea structurii. Jean-Francois Ferrod a dorit sa pastreze doar donjonul, cerandu-le constructorilor sa recladeasca edificiul din temelii. In anul 1869, Castello di Sarre avea sa fie cumparat, pentru nu mai putin de 55.000 de lire, de catre regele Victor Emmanuel al II-lea.
Este cunoscut faptul ca primul rege al Italiei unificate era un vanator inrait, motiv pentru care a adaugat castelului mai multe grajduri si, ba chiar, a marit turnul, astfel incat sa functioneze precum un punct de observatie. Turistii care vin in Valea Aosta si au sansa sa viziteze acest fermecator castel vor putea admira multe dintre trofeele de vanatoare ale regelui, acestea fiind pastrate in castel pana in zilele noastre.
Si fiul sau, Umberto I, a folosit acest castel drept cabana de vanatoare, el ordonand, de asemenea, in anul 1900. sa se mai construiasca si alte aripi. Anii care au urmat au reprezentat o perioada de grea incercare pentru familia regala, motiv pentru care Umberto al II-lea, ultimul rege al Italiei, nu a venit destul de des aici.
Chiar si asa, el a vizitat castelul pana in 1946, anul exilului sau. Spre deosebire de ceea ce s-a intamplat in alte tari, atunci cand familia regala a fost alungata, Casa de Savoia a reusit sa pastreze in proprietatea sa Castello di Sarre pana in anul 1972. Astazi, acest impresionant domeniu, alaturi de impozantul castel, apartin autoritatilor locale. Cei care vin in oraselul din Valea Aosta din Italia au sansa sa viziteze, in cadrul castelului, un muzeu care include copii ale unor piese de mobilier, datand inca din secolul al XIX-lea, precum si picturi puse in legatura cu imaginea Casei de Saovia si alte vestigii.