Scaunul Ducilor de Norfolk și amplasat în mijlocul a 40 de acri de grădină, castelul Arundel a primit vizitatori de peste 200 de ani. Este una dintre Casele Comoară ale Marii Britanii, fiecare dintre aceste Case având locul ei bine stabilit în istorie şi gazdă a lucrărilor de artă inestimabile. În castelul Arundel, se pot găsi picturi şi mobilă, tapiţerie şi vitralii, porţelan şi ceasuri, sculptură şi cioplire, heraldice şi armuri, amplasate fiecare în camere speciale care vor reitera istoria.

Arundel Castle1

Situat lângă râul Arun, în West Sussex, şi construit în secolul al XI-lea de Roger de Montgomery, conte de Arundel, sunt peste 1000 ani de istorie ce au trecut peste acest castel. Cea mai veche parte a castelului este o colină artificială de peste 100 de metri înălţime ridicată în anul 1068, urmată de poartă în anul 1070.

Ceea ce putem admira astăzi se datorează în special celui de-al XV-lea duce de Norfolk Henry (1847-1917), şi al proiectului de restaurare început de acesta şi terminat în anul 1900. Este una dintre primele Case din Marea Britanie care a avut energie electrică, echipament integral împotriva incendiilor şi încălzire centrală.

Arundel Castle11

Ducatul de Norfolk este unul dintre cele mai importante titluri în Marea Britanie, Ducele de Norfolk fiind Primul Duce, ceea ce înseamnă, că în rang, doar monarhul este mai important decât el, titlu cu care a fost investit Sir John Howard in 1483 de către prietenul său Regele Richard al III-lea. Titlul de duce de Norfolk a transmis din generaţie în generaţie oficiul ereditar de Earl Marshal al Marii Britanii. Acest oficiu reprezintă faptul că ducele este cel responsabil cu ceremonii de stat cum ar fi încoronarea sau înmormântarea monarhului sau ceea ce monarhul declară că este o ceremonie de stat cum ar fi investitura prinţului de Wales sau funeraliile lui Sir Winston Churchill. Una din întrebările foarte dese pe care le primesc cei care patronează castelul Arundel este legătură pe care o împărtăşesc monarhul englez şi Ducele de Norfolk: aceştia au un înaintaş comun – regele Edward I (1239-1307) şi, de asemenea, regele Edward al III-lea (1312-1377). Ca Earl Marshal ducele mai are o atribuţie: este conducătorul Colegiului Armelor, fondat în 1484, autoritatea oficială ce ţine evidenţa şi aproba heraldicele şi genealogia în Marea Britanie şi Ţara Galilor.

Citește și:  Orasul Chan Chan: Obiective turistice Peru - Trujillo

O altă parte a castelului Arundel sunt cele opt grădini care îl împrăjmuiesc, cea mai pregnantă fiind “grădina contelui colecţionar” ridicată în memoria celui de-al XIV-lea conte de Arundel, Thomas Howard (1585-1646) cunoscut şi ca „colecţionarul”. Această grădină a fost creată de cei doi designeri Isobel şi Julian Bannerman, însă, în stilul iacobin. Toată grădina a fost recreată şi gândită după stilul casei de Arundel.

Arundel Castle111

O altă faţetă a acestui castel sunt festivalurile şi reenactement-urile sale anuale: festivalul lalelor, festivalul Arundel (care cuprinde o serie de evenimente – teatru în aer liber, expoziţii, muzică), iar ca reenactement sunt o serie de zile, alese cu grijă, din luna mai până în luna octombrie, amintind unul ce a trecut de curând – asedierea castelului, de pe 24, până pe 26 mai.

Preţurile biletelor de intrare variază de la 9£ la 45£, însă, asta depinde şi de curiozitatea pe care vreţi să vi-o alimentaţi. De asemenea, dacă acceptaţi să donaţi o anumită sumă de bani ce variază de la 9,90£ la 49,50£ veţi primi un voucher în valoare de 1,80£ şi, respectiv, 9,00£ pe care îl puteţi folosi la restaurant, cafea sau suvenire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.