Construit la inceput ca punct defensiv pentru drumul spre Moravia, Castelul Cachtice, aflat in inima muntilor Carpati din Slovacia, a devenit cunoscut din timpul in care apartinea contesei Elizabeta Bathory, aceasta comitand multe crime in acest loc; de fapt, castelul, care pare ca se ridica din bucatile de stanca ale muntilor, a primit de indata un nume, fiind cunoscut ca domeniul sangeroasei doamne de Cachtice. E drept ca si imprejurimile sinistre au contribuit, nu in egala masura insa, la dobandirea acestui renume. Impresionantul castel Cachtice a fost ridicat in stil romanic, la ordinul familiei locale Hunt-Poznan. Mai apoi, constructia a intrat in proprietatea unui om instarit din zona, si anume Matthew Csak al III-lea de Trencin.
In cele din urma, si anume intre secolele al XV-lea si al XVII-lea, castelul avea sa fie supus unor lucrari masive de renovare, atunci adoptandu-se stilurile gotic si renascentist, un fel de combinatie pe care o intalnim la marea majoritatea a castelelor ridicate in aceasta perioada deloc confuza din punct de vedere arhitectural. Tot in aceasta perioada, adica in anul 1575, castelul Cachtice avea sa fie oferit drept cadou de nunta Elizabetei Bathory de catre generalul Ferencz Nadasdy, cel care i-a devenit sot. Mult timp, contesa s-a ocupat de administrarea domeniului, mai ales ca sotul ei era departe de casa, fiind plecat in campaniile militare. Si, zece ani mai tarziu de la primirea castelui, in anul 1585, Elizabeta a inceput sa comita asasinate si sa tortureze oameni.
Monstrul cu chip de femeie si-a ales primele victime dintre fetele taranilor, angajate la castel, iar apoi a inceput sa omoare fiicele nobililor care locuiau in apropierea domeniului Cachtice. Intr-un final, sotul ei, generalul Ferencz Nadasdy, avea sa moara, perioada care a urmat moartea acestuia fiind marcata de si mai multe crime comise de Elizabeta. Mai mult, s-a spus ca la aceste crime au luat parte mai multe persoane, complici ai criminalei din Cachtice.
Numai ca, la un moment dat, faptele ingrozitoare care se petreceau aici au atras atentia autoritatilor, astfel incat, in anul 1610, imparatul Matthias a dat ordin sa se faca de indata o ancheta. Acest moment a culminat cu descoperirea Elizabetei de Bathory ca principal suspect. S-a decis arestarea la domiciliu a acesteia, pentru ca avea titlu nobiliar si familia sa avea legaturi importante cu personalitati de seama din acele vremuri, chiar daca au existat multe voci care au contestat aceasta decizie, sustinand, totodata, ca Elizabeta trebuie executata.
Astfel, Castelul Cachtice a devenit o inchisoare pentru contesa criminala, aceasta murind aici patru ani mai tarziu, mai precis la 21 august 1614. Cat despre numarul victimelor sale, multi sunt de parere ca este vorba despre 650 de persoane ucise, cel mai mic numar vehiculat fiind 36. Elizabeta de Bathory este, de fapt, una dintre cele mai cunoscute criminale din istoria omenirii, nu de putine ori fiind asemanata cu Vlad Tepes, cu atat mai mult cu cat, in folclor, se spune ca isi facea baie in sangele fetelor virgine, pentru a ramane tanara.
Si, de pilda, atunci cand Contele Thurzo a ordonat arestarea sa, acesta i-a strigat: „Tu, Elizabeta… nu meriti sa respiri aerul de pe pamant, nici sa vezi lumina lui Dumnezeu”. Contele Thurzo a fost cel care a discutat cu familia criminalei procedurile care ar urma sa fie pusa in aplicare, dar s-a ajuns la concluzia ca un proces si un eventual verdict care sa stabileasca executarea Elizabetei ar provoca un scandal imens si ar dezonora o familie influenta si nobila, care, in acele vremuri, conducea Transilvania.
In sfarsit, castelul Cachtice avea sa fie ocupat si pradat de rebelii unguri care faceau parte din armata lui Francis al II-lea Rakoczi, acesta fiind momentul in care treptat a inceput sa decada. In prezent, ceea ce odata era o constructie impunatoare se afla in ruine, insa chiar si asa, a pastrat din acea atmosfera sinistra, fiind situat pe un deal din Cachtice, Slovacia.