Castelul Fermecat din Craiova se află în cel mai cunoscut şi mai popular parc din oraş, Parcul „Nicolae Romanescu”. Cu toate acestea, faptul că se află într-un loc mai puţin vizibil, fiind ascuns între copaci, a făcut ca el să fie mai puţin cunoscut de turişti, până acum câţiva ani.

Parcul „Nicolae Românesc” din Craiova a fost amenajat în anul 1901, după ce, cu un an în urmă, planurile arhitectului Redont au primit medalia de aur la Expoziţia Universală de la Paris. Parcul poartă numele primarului de atunci, cel care a venit cu ideea amenajării lui. În momentul actual, acest parc este situată pe locul trei în topul celor mai mari parcuri naturale din Europa.

Castelul Fermecat a fost construit în anul 1905, pentru a masca turnul de apă din parc. A fost construit într-un stil romantic şi era unul dintre locurile de întâlnire al craiovenilor. Castelul este situat în apropierea Podului Suspendat, un alt obiectiv popular din parc. Acesta desparte două dealuri şi se află deasupra unei ape. În timpul regimului comunist, castelul a atras mai mulţi oameni, pentru că în incinta sa a fost deschis un restaurant. După căderea regimului, craiovenii au putut petrece timp liber în barul amenajat în castel.

Citește și:  Parcul Republicii: povestea parcului inimii Târgu Mureșului

castelul-fermecat-din-craiova.jpg

Castelul Fermecat are o suprafaţă de 110 m² şi, până în anul 2009, o bună perioadă de timp a fost lăsat în paragină, deşi îi aparţinea unui om de afaceri. Edificiul avea geamurile sparte, tencuiala începuse să cadă, iar pereţii erau mâzgăliţi de cei care trecuseră pe acolo. Din fericire, în anul 2009, clădirea a fost cumpărată de un craiovean, care a demarat lucrările de restaurare. Astfel, craiovenii, dar şi cei care vizitează oraşul, se pot opri să bea ceva la terasa-bar din acest deosebit castel.

De asemenea, odată ajunşi în Parcul „Nicolae Romanescu”, oamenii pot vizita grădina botanică, grădina zoologică, dar şi hipodromul deschis în anul 1903 şi pe terenul căruia astăzi se organizează numai concursuri de atletism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.