Reprezintă un obiectiv turistic în sine și nu doar o simplă unitate de cazare. Castelul Lupilor este amplasat în localitatea Chimindia, din Hunedoara, într-o zonă bântuită de fantome. Cel puțin, așa susțin proprietarii construcției.

Castelul Lupilor a fost amenajat într-un adevărat castel medieval. În jurul secolului XVIII, aici se aflau încartiruite garnizoanele austro – ungare. În prezent însă castelul a trecut prin ample și costisitoare procese de renovare, fiind transformat într-un loc unde turiștii să se poată caza și pătrunde în atmosfera istorică a locurilor dimprejur.

Numele vine de la o legendă extrem de veche care spune că, în urmă cu mii de ani, zeul dacilor, Zalmoxis, l-a transformat pe unul dintre preoții săi într-un lup alb, dându-i poruncă să aducă toți lupii în ajutorul dacilor, în bătăliile de apărare a pământului.

Castelul Lupilor este încadrat la categoria 3 stele, dar iese din tiparul unităților de cazare prin decoruri și tematica unora dintre camere. Per total, există 13 camere, de mai multe feluri: camere duble standard, camere duble deluxe cu tematică și apartamente.

Camerele duble standard ocupă o suprafață de 20 de metri pătrați și sunt dotate cu balcon cu vedere spre grădina Castelului Lupilor. Patul este matrimonial, prevăzut cu noptiere. Există zonă de relaxare, cu scaune și măsuță de cafea. Baia este modern utilată, cu cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă. Se oferă papuci de unică folosință, halat de baie, produse cosmetice gratuite, prosoape, uscător de păr. Fiecare dintre camere dispune de televizor cu ecran plat, cablu tv, acces la internet.

Camerele tematice sunt cele mai renumite și căutate de turiști. Există 6 astfel de camere, fiecare cu decor individual, în funcție de tema aleasa. Au o suprafață de 32 de metri pătrați și dispun de paturi matrimoniale, mari.

Camera țărănească reflectă decorul tradițional al camerelor locuite de țăranii români în timpuri medievale. Nu lipsește confortul. Decorul este rustic, pur românesc, cu pat din lemn de esență tare, scaune, laviță și accesorii inspirate de viața satului românesc; baia este enormă, modernă, împodobită cu bârne de lemn.

Camera prințesei este amenajată în turnul Castelului Lupilor, într-un decor de poveste, cu nuanțe de roz, portocaliu și galben. Predomină piatra de râu și accesoriile feminine. Patul este așezat pe un soclu alcătuit din trei nivele de piatră, și dispus chiar sub fereastra turnului. Baia are un aer unisex.

Camera de tortură este realizată în culori închise și intense de roșu și negru. Patul are baldachin și în jurul său atârnă lanțuri de tortură. Nimeni nu se vaită înăuntru. Camera este ideală pentru relaxare, mai ales datorită dimensiunii patului.

Citește și:  Biblioteca din Bals : Obiective turistice Olt

Camera romană este stăpânită de eleganța și masivitatea decorurilor în piatră. Până și patul se sprijină pe picioare de piatră, sub forma unor coloane. Baia are cabină de duș. Atmosfera este de lux specific împăraților romani.

Camera egipteană este ideală pentru cei care adoră misterul și confortul. Patul cu baldachin este înălțat pe un soclu de lemn, iar elementele de decor sunt vesele, colorate și asigură tihna. Atmosfera este de opulență antică, tipică faraonilor.

Camera chinezească impresionează prin decoruri și atmosferă orientală. Predomină combinațiile de roșu, negru și auriu, iar accesoriile sunt chinezești, pline de feminitate și delicatețe. Baia este foarte modernă.

Cele două apartamente sunt diferite, și ca atmosferă și ca dimensiune. Apartamentul Alb are 78 de metri pătrați, un pat dublu matrimonial, canapea, zonă de relaxare și o zonă de servire a mesei. Decorul este cel venețian, cu balcon spre grădină, frigider, baie modernă și televizor.

Apartamentul Regal este ceva mai mare. Are 84 de metri pătrați și dispune de două terase, o baie monumentală cu cabină de duș, pat matrimonial extra large, suit pe un soclu de lemn și un living amenajat în stil regal, cu jilțuri cu tapițerie de catifea.

Micul dejun este inclus în prețul camerelor și se servește în restaurantul amenajat în stil rustic, cu iz medieval. Bucătăria este cea tradițională a zonei, cu specific de carne de vânat și pește, preparate după rețete românești. Cel mai interesant loc al Castelului Lupilor este crama, aflată la 3 metri sub pământ și care a fost amenajată chiar pe ruinele castelului medieval. Aici se organizează petreceri românești reușite, cu mâncare tradițională, vinuri renumite si muzică veselă.

Castelul Lupilor dispune de o parcare privată, un părculeț verde foarte apreciat și de o piscină aflată în lucru. Clienții pot închiria biciclete pentru plimbări pe străzile localității.

Cele mai apreciate sunt curățenia, decorul camerelor, ospitalitatea personalului și calitatea micului dejun. În schimb, turiștii s-au plâns de lipsa aerului condiționat în unele dintre camerele tematice și a liftului, prețurile practicate la restaurant și de amplasarea prost semnalizată.
La Castelul Lupilor, check in-ul începe la ora 14:00, iar check out-ul la ora 12:00.

castelul-lupilor-chimindia.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.