Noptile senine fascineaza prin spectacolul stelelor, unele devenind, in anumite perioade ale anului, mai stralucitoare, altele estompandu-se. La sfarsitul acestei primaveri, in noptile de mai, de indata ce se lasa intunericul, se va putea observa ca mai ales trei plante vor defila in toata splendoarea lor – Jupiter, cea mai stralucitoare, deplasandu-se foarte incet spre partea vestica a orizontului, indepartandu-se de Terra, Marte, de asemenea foarte luminos, cu o tenta portocalie in stralucirea sa, spre sud, vizibil in special pana la miezul noptii, si Saturn, desprinzandu-se treptat de partea sud-estica a orizontului, spre Constelatia Balantei.
Pe data de 10 mai, Saturn se va afla in pozitia cea mai apropiata de Terra, ocazie de a contempla cea mai indepartata planeta vizibila cu ochiul liber, inclusiv cel mai mare satelit natural al sau, Titan (singurul corp ceresc, in afara de Pamant, despre care se stie ca are suprafata lichida), inclinat la 22 de grade fata de Terra.
Planeta Marte, in luna mai 2014, se va afla la 100 de milioane de kilometri distanta de Terra, Jupiter la aproximativ 850 de milioane de kilometri si Saturn, la aproape 1,3 miliarde de kilometri.
O ploaie de meteoriti, cea mai intensa din tot anul, se va produce spre ora trei dimineata, inainte de ivirea zorilor, pe 24 mai, cu patru zile inanite de luna noua, cand densitatea va fi de peste o suta de meteoriti pe ora, fenomen vizibil spre Steaua Polara. Ploia de meteoriti sau de stele cazatoare, cum i se mai spune, este un fenomen luminos deosebit de spectaculos, provocat de intrarea in atmosfera terestra a unor corpuri cosmice (meteoriti), cei mai multi foarte mici, radiind, aparent, dintr-un punct fix si dezintegrandu-se in atmosfera Pamantului. Un asemenea fenomen se produce cand Terra traverseaza orbita unei comete sau a unui asteroid, care lasa in urma un nor de praf, acesta « aprinzandu-se » si creand spectacolul luminos nocturn.