La ora actuala, in lume, exista nenumarate locuri, constructii, fenomene care suscita interesul specialistilor si al oamenilor obisnuiti, in pofida faptului ca au fost descoperite de multa vreme si s-au cautat, constant, explicatii pertinente in legatura cu existenta lor. In topul celor mai mari zece mistere ale lumii se situeaza urmatoarele :

Atlantida
Atlantida
 • Atlantida (in greaca veche, « Atlantis » inseamna « Insula lui Atlas ») este misteriosul continent disparut, mentionat, pentru prima data, in anul 350 i.Hr., de catre Platon, in Dialogurile sale. Cunoscutul filozof al antichitatii ii descrie pe atlanti ca fiind o civilizatie extrem de avansata, motiv pentru care au fost pedepsiti de zei. Eruptii vulcanice si cutremure s-ar fi abatut asupra Atlantidei, care a fost inghitita de Oceanul Atlantic sau, potrivit miturilor, atlantii si-ar fi transformat « insula » in vapor, cu care au pornit spre Lumea Noua. Intre 1968-1969, mai multi aviatori au remarcat, deasupra Golfului Mexic, deformari ciudate, in adancul apelor, asa numitul Drum Bimini (Bimini Road), un aliniament de blocuri de calcar, nu departe de triunghiul Bermudelor, pe care multi il considera ca avand legatura cu atlantii, fapt care ar confirma si predictiile lui Edgar Cayce, unul dintre marii mistici ai secolului al XX-lea, supranumit « profetul adormit » (predictiile sale sau raspunsurile legate de destinul umanitatii sau al indivizilor au fost facute in stare de transa). Totusi, singura certitudine referitoare la acest subiect este ca Atlantida este, si astazi, cel mai mare mister al tuturor timpurilor.
Nazca lines
Nazca lines
 • Liniile Nazca ocupa locul al doilea in topul celor mai mari zece mistere ale lumii. Descoperite in Peru, in 1926, si aflate, in prezent, in patrimoniul UNESCO, acestea sunt superbe desene, intruchipand animale, oameni, forme geometrice, trasate pe suprafata desertului, in urma cu peste 2000 de ani, pe kilometri intregi, si care nu sunt vizibile decat de la inaltime. Unii cercetatori considera ca sunt facute de extraterestri, un fel de piste de aterizare pentru navetele spatiale, altii le atribuie poporului nazca, pe ale carui vase de lut se regasesc aceleasi motive decorative. Scopul realizarii liniilor Nazca este inca necunoscut. Initial, s-a crezut ca reprezinta calendare astronomice sau spatii ritualice asociate samanismului, dar cercetarile bazate pe programe informatice au aratat ca 80% dintre desene nu au legatura cu harta cerului.
Loc'h Ness
Loc’h Ness
 • Loc’h Ness este lacul din Scotia, cu o lungime de aproximativ 37 de kilometric, o latime in jur de 1,5 kilometri si peste 200 de metri adancime, in care se presupune ca ar trai monstrul numit, in zona, Nessi. Prima fotografie a fiintei uriase din adancuri a fost facuta in 1930, dar abia imaginile oferite publicului larg de catre Robert H. Rines si echipa sa de cercetatori arata mai clar un animal cu o coada imensa si o burta rotunda si alba.
Catacombele din Paris
Catacombele din Paris
 • Catacombele din Paris, in forma labirintica, ascund ramasitele pamantesti a peste sapte milioane de oameni, ingropati, de-a lungul a zece secole, in subteranele capitalei franceze, fapt explicabil prin spatiul insuficient din cimitire. Doar cativa kilometri din catacombe au fost explorati si pot fi vizitati, restul ramanand inca o zona necunoscuta chiar si pentru istorici si arheologi.
Triunghiul Bermudelor
Triunghiul Bermudelor
 • Triunghiul Bermudelor este o zona din Oceanul Atlantic, situata intre Arhipelagul Bermudelor, Insula Porto Rico si coasta de est a Floridei, cu o suprafata de peste 4 milioane de kilometri patrati, in care, de-a lungul timpului, au disparut, in mod misterios, nenumarate vapoare si avioane, fara a lasa urme. Prima disparitie, care a facut ca acest loc sa devina unul dintre cele mai ciudate din lume, este cea din 1945, a unui bombardier. Si avionul, cu 13 persoane la bord, trimis in cautarea bombardierului, a avut aceeasi soarta. Toate explicatiile, care iau in calcul fie interventia extraterestrilor, fie exploziile de metan din zona, au ramas inca neconfirmate.
Vaithiswarankoil
Vaithiswarankoil sursa: justdial.com/Nagapattinam/Sivaloganatha-Swamy-Temple-Tirupungur-Vaithiswarankoil/9999P4365-4365-131225183647-J2K4_BZDET
 • Vaithiswarankoil este o localitate din India, vestita pentru capacitatea unor initiati de a citi viitorul, motiv pentru care sosesc aici, constant, mii de persoane din lumea intreaga. Se spune ca, in urma cu peste 2000 de ani, sapte intelepti indieni au scris viitorul fiecarei persoane de pe Pamant, pe foi de palmier. Interpretii indieni ai vechilor texte se folosesc de amprenta persoanei careia ii fac previziuni, cautand apoi printre miile de foi, pentru a o gasi pe cea care ii este destinata. Robert Bruce, unul dintre cei care au beneficiat de intelepciunea si capacitatea vizionara a indienilor, a marturisit ca a fost socat de exactitatea datelor legate de viata sa. Este, cu adevarat, un mare mister, faptul ca, acum doua milenii, inteleptii indieni ar fi putut sti totul despre locuitorii lumii acesteia.
Sanctuarul din Lourdes
Sanctuarul din Lourdes
 • Sanctuarul din Lourdes, Franta, este vestit, in lumea intreaga, pentru insanatosirile miraculoase ale credinciosilor apasati de suferinte grave, care sosesc aici. Multe persoane au marturisit ca s-au vindecat in urma pelerinajului la Sanctuarul din Lourdes, desi numai 66 de miracole au fost recunoscute pana in prezent, in urma testelor medicale.
Area 51
Area 51
 • Zona 51 este o baza militara din desertul Las Vegas, statul Nevada, SUA, cea mai pazita si cea mai secreta, a carei existenta este negata de statul american, de mai bine de 50 de ani. Reputatia Zonei 51 este legata de un incident care a avut loc la data de 8 iulie 1945, cand aviatia americana a recuperat resturile unei farfurii zburatoare. Vestea a aparut in presa vremii, dar a doua zi, autoritatile au dezmintit o asemenea stire. Multa lume crede ca, in interiorul bazei, exista dovezi clare ale existentei extraterestrilor. Dar, deocamdata, nimeni, in afara celor care se afla acolo si care ar plati cu viata dezvaluirea oricarui secret, nu stie adevarul.
Stonehenge
Stonehenge
 • Stonehenge ocupa un meritat loc noua, in topul celor mai misterioase locuri din lume. Aici, in Marea Britanie, se afla bizarele pietre vechi de peste 3500 de ani, al caror amplasament ramane o mare necunoscuta. Nimeni nu a putut explica, intr-un mod acceptabil, cum uriasele stanci au fost aduse de la o distanta de aproximativ 300 de kilometri si in ce scop.
Cavernele din Batu
Cavernele din Batu
 • Cavernele din Batu, Malaezia, adapostesc un templu hindus. Se spune ca cei care vin sa se inchine aici zeului Murugan devin insensibili la durere si chiar in momentele in care, ostentativ, multe persoane isi provoaca rani, pentru a aduce un omagiu zeului si pentru a-i demonstra puterea, ranile nu sangereaza.

1 COMENTARIU

 1. De ce nu se comenteaza nimic despre misterul din muntii Buzaului s-au despre Bucegi….cu siguranta nu am fi pe ultimul loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.