Centrul vechi din Ragensburg, Germania, este situat pe fluviul Dunare, in Bavaria, si contine numeroase cladiri de o calitate exceptionala. Aceste cladiri atesta istoria sa ca si centru comercial si influenta sa asupra regiunii, incepand cu secolul 9. Un numar destul de mare de structuri istorice au fost construite pe o perioada de 2000 de ani, si includ cladiri in stil gotic si roman. Arhitectura din secolele 11 si 13, aici fiind incluse primaria, piata si catedrala, defineste caracterul orasului marcat de culoare intunecate si inguste, cladiri inalte si fortificatii puternice. In centrul vechi din Ragensburg, Germania, se mai gasesc: case si turnuri medievale patriciene, un numar mare de biserici si structuri religioase, precum si Podul Vechi ce dateaza din secolul al 12-lea. Acest oras mai este remarcabil si pentru vestigiile care atesta istoria sa bogata, drept unul din centrele Imperiului Roman care a adoptat Protestantismul.

Centrul vechi din Ragensburg1

Centrul vechi din Ragensburg, Germania, are o istorie complexa, care porneste din vremea Imperiului roman si ajunge pana in timpurile moderne. Incepand cu anul 179, in aceasta locatie a fost construita din piatra o baza militara puternica, numita Castra Regina. Aceasta baza militara s-a dezvoltat apoi intr-un centru comercial cu ateliere, si de asemenea exista si un templu mare. Incepand cu anul 230, fortul a fost nevoit sa reziste unor atacuri, care au durat pana la caderea Imperiului Roman in anul 476. In acel an fortul a cazut in mainile triburilor teutonice.

Cladirile romane nu au fost demolate, ci au fost folosite in continuare si au fost adaptate treptat, conform nevoilor lor. Acesta a devenit centrul principal al bavarezilor. Incepand cu secolul 6, centrul vechi din Ragensburg, Germania, a fost guvernat de ducii Agilolfinger, al caror palat se afla in coltul nord-estic al fortului. In anul 739, Regensburg a devenit locatia permanenta a uneia din cele 4 vechi episcopii bavareze. Ultimul rege Carolingian, Ludovic Copilul, a tinut ultimul Congres in centrul vechi din Ragensburg, Germania, in anul 901.

Centrul vechi din Ragensburg11

A urmat o lupta pentru putere, insa importanta orasului Ragensburg a continuat sa creasca. Intre secolele 10 si 13, aici au avut loc numeroase evenimente regale, printre care botezul Ducelui Miesko I al Poloniei, in 966, fapt ce a marcat inceputul istoriei poloneze. In secolul 11, Bavaria ramasese proprietate regala, iar incepand cu anul 1096, aceasta a fost din nou condusa de duci (cei din dinastia Welf). In anul 1139, Ducele Leopold IV a preluat conducerea Bavariei, insa nu a reusit sa obtina sprijinul cetatenilor din Ragensburg, care erau tot mai implicati in luarea deciziilor. In secolul 12, Ragensburg a fost administrat de catre conducatori din afara, intrucat se dadea o lupta pentru putere intre Episcop si Duce.

Cu ajutorul regelui Filip de Swabia, cetatenii din Ragensburg au reusit in cele din urma sa consolideze pozitia orasului drept comuna urbana. In 1245, Imparatul Frederic II a pus bazele legale pentru instituirea statului municipal, alegerea Consiliului, a primarului si a ofiterilor municipali. Intrucat se afla la intersectia unor importante rute de comert, Ragensburg a devenit lider in comertul cu Europa Centrala de Est si zona Balcanilor. Apoi a dezvoltat relatii comerciale cu nordul Italiei, in special cu Venetia. In secolul al 15-lea, centrul vechi din Ragensburg, Germania, a ramas in urma in comparatie cu orase aflate in plina dezvoltare ca Augsburg, Nuremberg si Ulm.

Centrul vechi din Ragensburg111

Dupa indelungi negocieri, Imparatul a numit un guvernator regal sa conduca Ragensburg, incepand cu 1499. Primul guvernator a intocmit Regulamentele Guvernului Imperial, drept ghid pentru toate problemele administrative importante. In 1514, in conformitate cu constitutia orasului, au fost stabilite un consiliu extern si unul intern. Cu mici modificari, constitutia si-a pastrat caracterul obligatoriu din punct de vedere juridic pana in 1802.

Protestantismul a inceput oficial in centrul vechi din Ragensburg, Germania, odata cu o predica ce a fost tinuta in biserica dominicana in zilele de 14 si 15 octombrie 1542. Cetatenii au preluat rapid noua credinta, desi Consiliul Local a incercat sa contracareze aceasta tendinta. In timpul Razboiului de 30 de Ani, Ragensburg a fost trasnformat in oras garnizoana. Atunci a avut loc un conflict intre Ragensburg si Bavaria, iar orasul a fost pradat. In 1633, orasul a fost asediat de suedezi, si desi a fost salvat de la ce era mai rau, economia sa a avut de suferit. Dupa razboi, in 1663, Ragensburg a gazduit Congresul Imperial, cu unele intreruperi, pana la dizolvarea Imperiului Roman in anul 1806.

Centrul vechi din Ragensburg1111

In timpul Razboaielor Napoleoniene, Ragensburg a fost bombardat. Dupa ce Franta si Austria au semnat un tratat in 1809, Bavaria a putut sa ceara drepturile asupra orasului Ragensburg. In 1810, Ragensburg a fost predat Bavariei si a devenit oras provincial. Cladirile distruse au fost atunci reconstruite. Dupa inaugurarea templului Walhalla in 1842, s-a decis ca si Catedrala sa fie transformata la loc in forma sa gotica, iar turnurile sale vestice sa fie completate cu spire gotice. Orasul a inceput sa se extinda, iar pana in 1878, mare parte din zidurile sale medievale au fost damarate. In ani 1930, orasul a fost oarecum industrializat, insa numa zona din afara centrului medieval.

In timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, orasul a fost bombardat, insa centrul vechi a ramas singurul centru istoric intact din Germania. Populatia crescuse de la 29.000 in 1871, pana la 53.000 in 1914. Dupa Cel de-al Doilea Razboi Mondial, datorita unui flux de imigrare, populatia a crescut la 147.000 de locuitori. In anii 1950, in orasul vechi au fost realizate lucrari de restaurare si imbunatatire, iar protectia acestei locatii istorice a fost integrata in legislatia de urbanism intre anii 1973 si 1975.

Centrul vechi din Ragensburg11111

Astazi, printre cele mai mari atractii turistice din Ragensburg se afla: Catedrala in stil gotic, Podul de Piatra, ramasitele zidurilor vechii fortarete romane (inclusiv Porta Praetoria), Biserica Sfantului Iacob ( o bazilica in stil roman din secolul 12), vechea Biserica a Sfantului Ulrich (aici se afla o impresionanta colectie de antichitati), farmacia medievala Adler-Apotheke, cladirea Primariei, Hanul Golden Cross, vila in stil gotic a regelui Bavariei, Gradina Botania a Universitatii din Ragensburg si Manastirea Sfantului Emmeram (astazi cunoscuta sub numele de Schloss Thurn und Taxis, fiind transformat intr-un castel urias ce apartine influentei familii Thurn si Taxis).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.