Amplasată pe raza localităţii Mahmudia din judeţul Tulcea, cetatea Salsovia se află poziţionată pe un promontoriu pe malul Dunării. Conform cercetărilor arheologice, zona a fost locuită încă din epoca bronzului şi perioada elenistică.

Un document din timpul împăratului Nerva (96-98) menţionează prezenţa unei unităţi de cavalerie în incinta cetăţii. În secolele III-IV, fortăreaţa a funcţionat ca sediu al unor unităţi militare, ulterior fiind distrusă de mai multe ori de migratori şi apoi refăcută. Începând cu perioada feudală, cetatea Salsovia este din nou locuită, cel puţin până în a doua jumătate a secolului al XI-lea. Încă din vremea romanilor, în partea de sud a cetăţii s-a dezvoltat o aşezare rurală, protejată din trei părţi de văi cu maluri abrupte.

În localitatea Mahmudia, în cadrul Liceului Teoretic „Vasile Bacalu” a fost amenajat un muzeu unde pot fi admirate circa 300 de piese: monede, vase amfore, bucăţi din obiecte antice provenite de la Cetatea Salsovia, precum şi obiecte etnografice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.