Situat în centrul orașului Cape Town în piața Greenmarket, Colecția Michaelis este găzduită în fosta primărie a orașului construită în anul 1755 în stil Cape rococo. Donată de către Sir Max Michaelis în anul 1914, colecția Michaelis constă într-o selecție de renume mondial a pictorilor celebri ai artei olandeze din secolul al XVII-lea, numită și Epoca de Aur. Există lucrări de către Frans Hals, Jan Steen, Jacob van Ruisdael, Anthony van Dyck și multe alți artiști.

Michaelis1

Importanța artei și a colecției în viața culturală a orașului este sporită de poziția sa proeminentă chiar în centrul istoric al pieței Greenmarket. După orele de program, piața devine un loc de întâlnire pentru concerte de muzică, adunări și seminarii despre o varietate de subiecte culturale. Întâlnirile sunt organizate de către organizațiile culturale și recepție se organizează în Sala Van Dyck, Sala Frans Hals sau în curtea intimă din spatele clădirii.

Vechile picturi olandeze si flamande sunt expuse alături de lucrările contemporane, contrastul dintre vechi și nou este fascinant. Interiorul rece este un loc de escapadă din piața aglomerată, în timp ce cafeneaua Scotch Coffee House în curtea din spatele clădiri este un loc unde vizitatori pot lua o băutură sau masa de prânz.

Citește și:  Insula Naxos: Obiective turistice Grecia - Naxos

Michaelis11

În plus față de colecțiile permanente, există un flux consistent de expoziții speciale, temporare, ce extind funcția muzeului pentru a satisface interesele culturale ale tuturor oamenilor cât și a turiștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.