Reprezintă o afacere de familie, pornită din dorința de a oferi turiștilor nu doar tratamente în cadrul stațiunii Băile Homorod, ci și sejururi pline de activități sportive. Complex Lobogo se găsește în orașul Vlăhița, la numai 17 kilometri distanță de Odorheiul Secuiesc, într-o regiune de natură verde fermecătoare.

Dispune de propria pârtie de schi și asigură clienților diverse servicii ce urmăresc relaxarea trupului și înveselirea spiritului. Numele provine de la izvorul cu apă carbogazoasă, aflat în stațiunea Băile Homorod. Complexul Lobogo din Vlăhița este încadrat categoriei de 3 stele, iar turiștilor le sunt puse la dispoziție 36 de spații de cazare, în mai multe variante.

Camerele duble standard ale complexului Lobogo din Vlăhița sunt fie matrimoniale, cu un pat pentru cupluri, fie twin, cu două paturi single. În ambele cazuri, suprafața este de 20 de metri pătrați. Decorul este simplu, în acord cu piesele de mobilier, foarte practice: noptiere, taburet sub forma unei micuțe zone de relaxare, comodă tv destul de cuprinzătoare încât să poate fi folosită și ca spațiu de lucru sau toaletă cu oglindă. Pentru haine, turiștii complexului Lobogo din Vlăhița au la dispoziție un dulap spațios cu trei corpuri înalte. Pe jos, există mochetă. Unele dintre încăperi au balcoane cu vedere la munte, iar decorul este plin de lumină și discret, în combinații odihnitoare de alb și maro. Băile camerelor duble standard sunt moderne și elegante, prevăzute cu chiuvetă și dulăpior, vas de toaletă și cabină de duș.

Complexul Lobogo din Vlăhița dispune și de camere duble superioare, dar exclusiv în variantă de camere matrimoniale. Acestea au suprafețe ceva mai generoase, de câte 25 de metri pătrați fiecare, dar atmosfera este la fel de primitoare și chiar elegantă. Mobilierul este format din noptiere, spațiu de lucru sub formă de birou cu scaun, dulap foarte mare. Spre diferență de camerele duble standard, cele superioare oferă turiștilor câteva facilități în plus, sub forma televizoarelor cu ecran plat, a halatelor de baie și papucilor de unică folosință. În funcție de poziționarea pe etaj, unele dintre camerele duble superioare au balcon cu vedere la munte. Băile sunt amenajate într-un stil și mai modern, la această impresie contribuind și decorul gresiei și al faianței. Sunt asigurate chiuvetă, vas de toaletă și cabină de duș.

În cadrul complexului Lobogo din Vlăhița sunt disponibile și suite cu câte 2 dormitoare. Acestea au suprafețe totale de câte 30 de metri pătrați și sunt considerate mini apartamente, de două camere. Ambele încăperi sunt duble și dispun de aceleași dotări și facilități precum camerele duble standard: paturi matrimoniale, noptiere, dulap de haine, zonă de lucru sub forma comodei pentru televizor. Apartamentele au o singură baie, modernă, utilată cu cabină de duș, vas de toaletă și chiuvetă.

Citește și:  Statiunea Saturn : Obiective turistice Constanţa

Complexul Lobogo din Vlăhița oferă cazare și în căsuțe de lemn. Sunt 7 la număr și conțin un singur dormitor matrimonial, uneori prevăzut cu 3 paturi. Deși decorul cuprinde același gen de utilități, mobilierul este de inspirație rustică, cu scaune și măsuțe din lemn, pitorești, scară de lemn în loc de dulap și noptiere făcute din bucăți de scoarță de brad. Băile sunt dotate ultra modern, cu mobilier de cea mai bună calitate și dispun de aerisire prin fereastră. Aceste căsuțe pot fi închiriate inclusiv în regim single și sunt fermecătoare, prin prisma apropierii de natură și a intimității pe care o asigură turiștilor.

Conform standardului de 3 stele, camerele complexului Lobogo din Vlăhița sunt prevăzute cu televizor și programe tv prin cablu, acces gratuit la rețeaua de internet, prosoape, articole cosmetice gratuite și uscător de păr.

În costul cazării, se regăsește și micul dejun care se servește la restaurantul complexului Lobogo din Vlăhița. Acesta poate acomoda până la 80 persoane și este amenajat pe două nivele. Saloanele pentru fumători sunt separate de cele pentru nefumători. În plus, restaurantul se prelungește cu două terase acoperite, acestea având la rândul lor capacitate de 70 de locuri. Bucătăria acoperă toate preferințele și răspunde tuturor curiozităților. Cele mai apreciate sunt bucatele tradiționale românești, dar la cerere se prepară și bucate ungurești sau chiar secuiești. Se servește exclusiv pâine de casă cu cartofi.

Turiștii se pot bucura și de serviciile asigurate în cadrul centrului wellness. Aici, au la dispoziție două piscine, dintre care una cu apă sărată, saună finlandeză, baie turcească și salon de masaj cu haloterapie (în ambianță de aer sărat). Accesul se face contra cost.
Ca și activități în aer liber, clienții complexului Lobogo din Vlăhița pot practica schiul pe pârtia amenajată în regim privat de către proprietarii unității de cazare. La poalele pârtiei a fost construită o mică căbănuță de lemn, unde turiștii se pot strânge la un vin fiert și la o discuție în pauzele de schiat.

Dacă optează pentru plimbări cu sania trasă de cai, clienții complexului Lobogo sunt cinstiți cu vin fiert, pălincă și cozonac de casă.

complex-lobogo-vlahita.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.